Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bombová hrozba vyklidila vánoční trhy v Postupimi. Český stánkař hned řešil tržby

Autor: ČTK, Mii - 
1. prosince 2017
19:55

Kvůli podezřelému předmětu evakuovali v pátek policisté centrum německého města Postupim. Návštěvníci museli opustit i vánoční trhy, informovala policie spolkové země Braniborsko na Twitteru. V balíčku byla dóza s hřebíky, dráty a dělbuchem, nebyl v něm ale žádný odpalovací mechanismus, uvedl pak braniborský ministr vnitra. Pyrotechnici už vše zneškodnili. Mezi evakuovanými byl i český stánkař, který si posteskl na ztrátou tržeb.

„Podezření na nekonvenční výbušné zařízení se potvrdilo,“ informovala na Twitteru braniborská policie poté, co pyrotechnici prozkoumali podezřelý balíček.

Balíček o velikosti 40 krát 50 centimetrů přinesl doručovatel do lékárny na rohu ulic Brandenburger Strasse a Dortustrasse v centru braniborské metropole, uvedl policejní mluvčí Peter Meyritz. Při jeho rozbalování si zaměstnanec všiml drátů a zavolal policii.

Policisté nejprve uzavřeli část centra, obyvatelům z ulice Brandenburger Strasse nařídili, aby zůstali uvnitř svých domů. Nyní se musí evakuovat i oni. Na místo míří speciální složky, které prověří, zda nejsou v okolí atentátníci.

Evakuovat se musel i Čech

Svůj stánek musel kvlki nálezu balíčku opustit i český obchodník. V okamžiku, kdy ještě nebylo jasné, že podezřelý balíček je skutečně bomba, Čech v rozhovoru s listem Märkische Allgemeine zalitoval, že k evakuaci trhů došlo v pátek, kdy jsou největší tržby.

Český obchodník měl stánek na ulici Lindenstraße, která protíná ulici Brandenburger Strasse, jednu z hlavních v centru Postupimi. Čech tu prodával dřevené hračky.

V okamžiku, kdy policie po nálezu podezřelého balíčku nařídila evakuaci vánočních trhů, se podle listu Märkische Allgemeine český stánkař zlobil, že se to stalo právě v pátek, kdy jsou největší tržby. Je třeba ale počkat, dodal.

Za necelé tři týdny uplyne rok od atentátu v Berlíně, při kterém zahynulo 12 lidí včetně jedné Češky. Islamista Anis Amri si za terč svého útoku vybral právě vánoční trhy v západní části berlínského centra.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dietr ( 2. prosince 2017 06:49 )

Každopádně by nebylo na škodu si přibalit do batůžku kleště na vytahování hřebíků

gabreta ( 1. prosince 2017 22:21 )

Já si taky myslím. Nebo si jen dopředu koupil rachejtle na Silvestra, aby oslavil mama Merkel!!!!

provokaterka ( 1. prosince 2017 18:40 )

Možná nějaký inženýr pyrotechnik chtěl jen otestovat účinnost podomácku vyrobené bomby.

Zobrazit celou diskusi