Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trojice vykrádala domovy důchodců: Kvůli lupu přejížděla hranice

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: shutterstock)
Autor: mav, TV JOJ - 
30. listopadu 2017
20:00

Dva muži a jedna žena ze Slovenska zřejmě už od léta vykrádali domovy důchodců v Maďarsku. Trestnou turistiku jim těsně před slovenskými hranicemi zatrhli policisté z jihu Maďarska.

Jen pár metrů od hraničního přechodu do Komárna zadrželi maďarští policisté auto s trojicí Slováků. V kufru měli páčidlo a dva miliony forintů. Na 42letého Josefa M., 38letého Alexandra K. a 28letou Lucii B. si počkali policisté až z maďarské Békešské župy. 

Dvě vloupání a krádeže se stejným scénářem se udály v srpnu na jihu Maďarska, v obcích Békéscsaba a Kondoroš," řekla policejní mluvčí Andrea Szombati Varga. Cílem byly domovy důchodců - v prvním vzali sejf plný peněz ze zdi a o pár dní později v Kondoroši ukradli dvě příruční pokladničky a další trezor s penězi. Kolik peněz zmizelo, maďarská policie zatím nechce konkretizovat.

Vyšetřovatelé v Békešské župě důkladně analyzovali podobné krádeže v celém kraji a na základě zajištěných stop se zaměřili na muže, občana Slovenska, který si změnil jméno," dodává Szombati Varga. Muž se se svými společníky chtěl v pondělí večer dostat přes hranice na Slovensko. Krajinu se chystali opustit poté, co se vloupali do domova důchodců v maďarském městě Panonnhalma, kde z trezoru ukradli v přepočtu 7 tisíc eur.

Policie 42letého Josefa, 38letého Alexandra a 28letou Lucii vzala do vazby a peníze zabavila. Vyšetřováním se zjistilo, že trojice ze Slovenska se v Maďarsku kromě tří vykradených domovů důchodců dopustila i dalších trestných činů," uvedla mluvčí. 

Policie nyní prověřuje, v kolika krádežích mohou mít ještě tři zadržení Slováci prsty.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi