Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivá srážka na letišti: „Obrovský náraz a půlka křídla byla pryč!“ Popisují svědci

Autor: lm - 
29. listopadu 2017
11:53

Chvíle hrůzy si prožili pasažéři dvou letů společností Virgin Atlantic a EgyptAir. Egyptské letadlo při rolovaní na letišti JFK v New Yorku narazilo do letadla druhé zmíněné společnosti a useklo mu kus křídla.

Obě letadla měla odlétat z New Yorku v úterý v 18:30 místního času. Při pojíždění po dráze ale Boeing 777 společnosti EgyptAir zavadil o křídlo Airbusu A330 společnosti Virgin Atlantic a kus ho usekl.

„Bylo to velmi děsivé. Už jsme slyšeli, jak zrychlují motory, když najednou se ozval obrovský náraz. Dívka na druhé straně nám řekla, že ‚nám chybí půlka křídla‘,“ popsala pasažérka letu Virgin Atlantic britskému serveru MailOnline. Na zemi říkali, že kdyby nám odsekli motor, byl by to vážný problém,“ dodala Vicky Compton.

Při srážce se naštěstí nikomu nic nestalo, po nehodě ale musela obě letadla zajet zpět k terminálu. Pasažéři letu Virgin Atlantic byli z letiště odvezeni do hotelu a posléze z New Yorku odletěli jinými lety.

agfor ( 29. listopadu 2017 12:29 )

Že by dlalší pokus o atentát "mírumilovných" islamistů na tlupu celosvětových teroristů a ochránců nechtěného typu demokracie z USA.

amgal ( 29. listopadu 2017 12:20 )

Děsivá srážka na letatišti: Zkuste si to po sobě přečíst magoři

Zobrazit celou diskusi