Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Poprava Santy a úchylné plakáty: Islamisté vyhrožují útoky na vánoční trhy

Autor: zzu - 
26. listopadu 2017
14:40

Teroristé z ISIS podle zpravodajské služby hrozí útoky na vánoční trhy v Německu, Velké Británii a ve Francii. Objevily se k tomu i výhružné plakáty. Stojí na nich něco ve smyslu „Již brzy o vašich prázdninách,“ nápis je ve třech jazycích, právě v němčině, angličtině a francouzštině. S informací přišly zahraniční zpravodajské weby.

Podle portálu The Sun se zprávou přišla internetová zpravodajská společnost BlackOps Cyber. Děsivé propagandistické plakáty se objevily ve dvou verzích.

Na prvním je Santa Claus. Má svázané ruce a stojí nad ním muž s kapucí, džihádista. Výjev je pak zasazen do londýnské Regent Street. A obsahuje zmíněný „slogan“ ve třech jazycích.

Výhrůžky na sociálních sítích

Dalším obrazem je pak vánoční trh, který se koná ve francouzské Paříži. Na pozadí je vidět Eiffelova věž. Opět obsahuje „slogan“ ve třech jazycích. S informací přišel deník Epoch Times.

Podle společnosti BlackOps byla informace sdílená v úterý odpoledne. Měla se objevit ve skupině s názvem „Armáda Mudžáhidů“, která má kolem 1800 členů. Celou věc měl zpunktovat člověk, který si říká Almani a odvolávala se na zakázaný twitterový účet.

Začátkem týdne policie navíc dopadla šest mužů původem se Sýrie. Zatkli je v Německu pro podezření, že plánují útok na vánoční trh.

Syřani byli zatčeni ve městech Kassel, Hannover, Essen a Lipsko. Podle místních zpráv policisté provedli kontroly na osmi různých adresách, poté, kdy dostali tip od dalších uprchlíků.

Policie zabavila mobilní telefony, notebooky, nebo třeba sim karty. Výbušniny prý nenašli. Loni v prosinci při útoku na berlínský vánoční trh Breitscheidplatz zabil terorista 12 lidí.

Esthel Trn ( 28. listopadu 2017 06:06 )

Santa i Ježíšek jsou jen symbol, hádáte se o slova

hnnn ( 26. listopadu 2017 20:39 )

Svatá pravda,bohužel!!!

rita27 ( 26. listopadu 2017 19:13 )

DLABANEC

yokky ( 26. listopadu 2017 18:43 )

(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

sores ( 26. listopadu 2017 18:16 )

Muslimské ženy a děti oddělit od muslimských chlapů co znásilňují a vraždí že na víc ta černá ve.rbeš nemá a pozabíjet je aby se přestali jak krysy množit a ženy i děti už měli konečně od nich pokoj a svobodu!

Zobrazit celou diskusi