Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zlatá mládež Zimbabwe: Miliardáři ze země nezaměstnaných! Batmobil, zlatá auta i zbraně

Autor: Martin Valeš - 
26. listopadu 2017
09:29

Zimbabwská zlatá mládež si v ničem nezadá s tou ruskou. Kde se politika pojí s velkým byznysem a roztáčí se velké prachy, nesmí chybět okázalost a luxus.

V Zimbabwe jsou skoro všichni nezaměstnaní a tři čtvrtiny občanů žijí pod hranicí chudoby, ale elita dovede (například na těžbě zlata, platiny a diamantů) vydělávat miliony, utrácet je a náležitě se tím chlubit. Dobře se v tom vyzná rodina právě sesazeného prezidenta Roberta Mugabeho (93).

Zatímco on utrácí za nemovitosti po světě, oba synové jsou klasičtí zbohatličtí playboyové. Robert junior i Chatunga Bellarmine »studují« v Jižní Africe. Tedy spíš paří v luxusních barech, obklopení zlatokopkami. Nedávno třeba internetem proběhlo video, jak Chatunga lije drahé šampaňské na ještě dražší hodinky.

Na machrování padly dvě lahve Armand de Brignac Brut Gold, v Česku stojí 6250 Kč/kus, a hodinky jsou zhruba za 1,3 milionu Kč. Robert junior se zase chlubil, jak jel do školy »batmobilem«. Ostatně mladíci jsou po mámě: Grace Mugabe (52) proslula jako »první dáma nakupování«, svého času dovedla v pařížských buticích za jediný den rozfofrovat na pět milionů korun.

»Kardashianky«, takovou přezdívku mají dcery Phillipa Chiyangwy (58), blízkého kumpána prezidenta. Ellen Vannessa (28) se chlubí úspěšnou kosmetickou firmou, Michelle (28) dělá do příčesků – ale jistě by nic takového nedokázaly bez otcova kapitálu. Michelle považuje svou svatbu za nízkonákladovou, když stála jen 1,4 milionu Kč.

Wicknell Chivayo (35) proslul podezřelými obchody s prezidentem i machrováním na Facebooku. Hromada stodolarovek je pro něj »drobná hotovost «, kterou vozí jen tak na sedadle spolujezdce ve svém prémiovém Mercedesu S 63 AMG (v ČR kolem 4 milionů Kč).

VIDEO: Nadšení v ulicích: Zimbabwský prezident Robert Mugabe odstoupil z funkce

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rancer ( 26. listopadu 2017 09:58 )

Zimbabwská zlatá mládež si v ničem nezadá s tou americkou. Kde se politika pojí s velkým byznysem a roztáčí se velké prachy, nesmí chybět okázalost a luxus. Valeši, máš v zom svém vymytém mozečku chaos.

sores ( 25. listopadu 2017 15:02 )

U nich berou bídu která je na život.urovni jaká je v Německu, to je pro ně bída!!! Česko se musí srovnávat s Rumunskem a Bulharskem. Máme nejhorší platy i důchody!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

agfor ( 25. listopadu 2017 13:54 )

Stát bere penízky v Evropě. Hloupí lidé jim je posílají, protože se neustále ukazují spoty podvyživených dětí, které umírají hladem. Tahle sebranka si pak žije jako prasata v žitě.

prycsnima ( 25. listopadu 2017 08:29 )

 Ať tam všichni chcípnou. Vyhnali a pozabíjeli bílé farmáře a ti primitivci sedí u pole a neví že by měli zasejt obilí.Hovada z pralesa čekaj teď jen na humanitární pomoc.Ať vychcípaj a neobtěžujou mě.Celá poslimákovaná Afrika je mi u pr dele!

dante ( 25. listopadu 2017 07:54 )

Proč píšete o zlaté mládeži Zimbabwe která nás nezajímá a nepíšete o České zlaté mládeži-která nás zajímá---zas novinářská ubohost a strach ne*** někoho v Česku --tak radči nepište o --žádné--zlaté mládeži kdy o té České se klepete strachy !!!!

Zobrazit celou diskusi