Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Citově mě vydíral a zneužíval,“ řekla žena o skotském politikovi. Ten se vzdal funkce

Autor: ČTK - 
15. listopadu 2017
17:07

Šéf labouristů ve Skotsku Alex Rowley se vzdal funkce kvůli obvinění, že citově vydíral a zneužíval nejmenovanou ženu. Opoziční strana rovněž oznámila, že Rowley souhlasil s interním vyšetřováním případu, který je dalším z řady podobných obvinění vůči britským politikům z poslední doby.

Politik odstoupil a podvolí se internímu řízení na základě obvinění ze strany bývalé spolupracovnice. Žena, jejíž totožnost nebyla upřesněna, si v tisku postěžovala, že ve vztahu s Rowleym se cítila „citově vydírána a zneužívána“. Politik obvinění odmítá.

Rowley byl šéfem skotských labouristů od srpna, kdy rezignovala jeho předchůdkyně Kezia Dugdaleová. Nového šéfa si mají skotští labouristé zvolit v sobotu.

Britskou politikou v posledních týdnech otřásá mnoho obvinění ze sexuálního obtěžování a zneužívání. Zatím nejvýše postaveným politikem, který kvůli tomu složil funkci, byl ministr obrany Michael Fallon.

Podobné kauzy by mohly dál oslabit menšinovou konzervativní vládu premiérky Theresy Mayové v době stále komplikovanějších jednání o odchodu země z Evropské unie.

Video  Dívku zneužíval nevlastní otec, teď je těhotná!  - tv JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi