Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Teenager podřízl krk mladšímu spolužákovi (†7). Chtěl tak oddálit test ve škole

Autor: Mii - 
8. listopadu 2017
21:58

Indická policie ve středu zatkla 16letého teenagera, který při agresivním útoku podřízl krk svému o devět let mladšímu spolužákovi. Teenager chtěl brutálním činem oddálit test, který je ve škole čekal, zjistili vyšetřovatelé. Informuje o tom agentura AFP. Řada škol v Indii provozuje třídy se smíšenými věkovými kategoriemi.

K události došlo v září v nejmenované soukromé škole pro výjimečně nadané děti nedaleko indické metropole Dillí. Policie o vraždě informovala až ve středu, v den, kdy na základě vyšetřování došla ke zjištění, že za čin může mladík.

Před ním byl hlavním podezřelým řidič školního autobusu. Policie pracovala s verzí, že chlapce zavraždil poté, co mu odmítl sexuální služby. To se ale nakonec ukázalo, že nebyla pravda. „Máme silný důkaz proti studentovi se špatnými studijními výsledky, jehož motivem bylo odložení testu ve škole a blížících se třídních schůzek,“ řekl agentuře AFP mluvčí indické policie R. K. Gaur.

Teenager se podle mluvčího dokonce přiznal. „Řekl nám to během výslechu. Vážně si myslel, že zavře školu a odloží test se schůzkami,“ pokračoval Gaur. Mladík, jehož jméno nebylo zveřejněno z právních důvodů, bude přesunut do dětského vazebního střediska, kde vyčká na soud. Řidič autobusu nicméně zůstane ve vazbě, než jej soud zbaví jakéhokoli podezření.

Tlak žáky vede k sebevraždám

Čin zaplnil v Indii většinu novinových titulků a způsobil paniku mezi rodiči, kteří mají nyní obavy posílat své děti do škol. Děti zas mají obavy z rodičů – v Indii je kladen silný důraz na excelentní studijní výsledky a mnoho studentů kvůli tlaku páchá sebevraždy.

Indie, země s 1,25 miliardy obyvatel, má tak největší míru sebevražd na světě. Studenti jsou mimořádně ohroženi. Jen v roce 2015 zde spáchalo sebevraždu 9000 studujících lidí. Podle expertů za to můžou očekávání, která na děti má okolí a jejich strach ze zklamání.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi