Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Výrobce elektrických aut Tesla vykázal rekordní ztrátu. Můžou za to i vyšší výdaje na výrobu

Autor: ČTK - 
2. listopadu 2017
06:41

Americký výrobce elektrických aut Tesla vykázal ve třetím čtvrtletí rekordní ztrátu 619,4 milionu USD (13,6 miliardy Kč). Mohou za to vyšší výdaje na výrobu cenově dostupnějšího sedanu Model 3. Firma současně v dnešním prohlášení potvrdila, že se jí nepodařilo splnit plánovanou produkci Modelu 3 a ve čtvrtletí vyrobila jen 260 těchto vozů místo plánovaných 1500 vozů.

Loni ve třetím čtvrtletí firma vykázala zisk 21,9 milionu dolarů. Příjmy Tesly ve třetím čtvrtletí vzrostly o 30 procent na 2,98 miliardy USD.

Společnost již minulý měsíc uvedla, že její dodávky vozů na trh stouply o 4,5 procenta na rekordních 26.150 vozů. Firma však současně upozornila, že má problémy s plánovaným navýšením výroby nejnovějšího sedanu Model 3.

V současnosti je na čekací listině na Model 3 více než půl milionu zájemců. Tesla původně plánovala, že do konce letošního roku zvýší výrobu Modelu 3 na 5 tisíc vozů týdně a v příštím roce na dvojnásobek. Nyní však uvedla, že se jí podaří navýšit výrobu na 5 tisíc týdně do konce prvního čtvrtletí příštího roku, napsala agentura Reuters.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi