Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vybuchla továrna na zábavní pyrotechniku: Exploze zabila nejméně 47 lidí

Autor: ČTK - 
26. října 2017
10:41

Bilance středeční exploze a požáru v továrně na zábavní pyrotechniku v indonéské metropoli Jakartě vzrostla podle agentury AP na nejméně 39 mrtvých. Agentura AFP píše s odvoláním na představitele místní policie o 47 obětech. Desítky lidí utrpěly zranění.

Neštěstí postihlo továrnu na jakartském předměstí Tangerang. V objektu bylo v okamžiku tragédie přes 100 zaměstnanců. Indonéské úřady původně informovaly o 27 mrtvých a 43 zraněných, bilance se ale zvyšuje, jak záchranáři prohledávají vyhořelý objekt.

Příčina neštěstí se vyšetřuje. Šéf tangerangské policie Hary Kurniawan řekl, že továrna začala fungovat teprve před dvěma měsíci.

Oběťmi jsou zaměstnanci továrny, která se nacházela na jakartském předměstí Tangerang. Budova provozu byla výbuchem a následným požárem silně poškozena a část objektu se zřítila. Shořelo i několik automobilů stojících poblíž. Indonéská televize odvysílala záběry z místa neštěstí, odkud stoupal hustý černý dým.

Exploze Tangerangem otřásla kolem 09:00 místního času (04:00 SELČ) a hasiči bojovali s plameny do odpoledních hodin. „Bylo nalezeno 23 mrtvých,“ řekl představitel jakartské policie Nico Afinta. „Těla jsou ohořelá k nepoznání,“ doplnil jeden z hasičů Oni Sahroni.

Řada zraněných utrpěla vážné popáleniny. Policie zahájila vyšetřování příčin exploze.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi