Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Bývalý šéf Markízy si objednal vraždu, říká mafián. Policie politika zatkla

Bývalý ministr hospodářství na Slovensku Pavol Rusko je podezřelý z objednání vraždy své přítelkyně.
Bývalý ministr hospodářství na Slovensku Pavol Rusko je podezřelý z objednání vraždy své přítelkyně.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Mii - 
23. října 2017
19:26

Bývalého šéfa televizního kanálu Markíza a exministra hospodářství na Slovensku Pavla Ruska zatkla v pondělí policie. Je podezřelý z objednání vraždy své dřívější přítelkyně. O objednávce vraždy promluvil kontroverzní podnikatel Mikuláš Čermák. Informaci přinesl server Topky.sk.

Rusko si vraždu podle Čermáka měl objednat v roce 1997, když šéfoval TV Markíza. Zemřít měla jeho tehdejší přítelkyně Sylvie Volzová a k objednávce mělo dojít v podsvětí. Tam se o ní dozvěděl i podnikatel a na Slovensku známý mafián Mikuláš Čermák. „Rusko povídal, že to bude dobře zaplacené a že mu jde o hodně. Hlavně, že to musí být vykonané čistě,“ uvádí Čermák v trestním oznámení, které podal.

Vražda kvůli podílu v televizi 

Rusko měl s Volzovou konflikt kvůli vlastnictví televize Markíza. Ve sporu se angažoval i další kontroverzní podnikatel a údajný mafián Marián Kočner, který přistoupil na stranu Volzové. Kauza, která ve své době plnila novinové titulky, dostala pojmenování Gamatex. Rusko měl Volzovou chtít zavraždit právě kvůli hádkám o Markíze.

Volzová nakonec akcie televize prodala v roce 2001. To samé o čtyři roky později udělal Rusko. Vlastnictví Markízy připadlo americké společnosti CME, která vlastní mimo jiné i českou TV Nova. Žena spor přežila a po kauze ze Slovenska odešla.

Kočner, který byl tehdy v případu přítomný, Čermákovu obvinění nevěří. „Ale prosím vás, to teď, když něco poví člověk, který zavraždil několik nevinných lidí, tak mu jdeme věřit? Já tomu teda vůbec nevěřím,“ řekl Kočmer pro Topky.

Volzová něco tušila

Rusko měl za vraždu dát 20 milionů slovenských korun. Útočníci měli Volzovou unést, donutit přepsat podíl televize na neznámou osobu a odstranit. Vraždu měl vykonat některý z Čermákových lidí. Vše probíhalo podle plánu – i Rusko složil zálohu 500 tisíc slovenských korun – až celou akci překazilo zatčení Čermáka.

Mafiánský boss je v současnosti odsouzený za vraždu minimálně šesti lidí a přípravu vraždy dalšího. Dostal doživotí. Dříve sdělil, že hodlá mluvit o vraždách, o kterých něco ví.

Volzová aktuálně žije v Německu. V rozhovoru pro slovenský deník SME přiznala, že se na konci 90. let bála o život. Kolem jejího domu se prý neustále pohybovali neznámí lidé. „Když jsem si přečetla, že někdo byl ochotný za mě dát 20 milionů korun, byla jsem úplně znechucená. Ale také jsem se cynicky zasmála, že mě někdo tak vysoko ohodnotil,“ řekla bývalá spolumajitelka TV Markíza.

Policie se k případu nevyjadřuje. Věc vyšetřuje Národní kriminální agentura.

Vražda na objednávku zřejmě proběhla i v případu novinářky Caruanové Galiziové:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

villon ( 24. října 2017 00:20 )

Vemte si ho zpátky. Já ho tady nechci. Čechy Čechům. Snad ho vipráská Japončík.

Steffi ( 23. října 2017 20:02 )

jo, jo, hlavne, že vy ste si zvolili čoboláka, lebo lepšieho ste v ČR nemali.

monulka666 ( 23. října 2017 17:43 )

 Mikuláš ČerNák !!!

Zobrazit celou diskusi