Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hrůzná realita syrské války: Podvyživené nemluvně umíralo v bolestech, jídlo nemají statisíce lidí

Autor: rc - 
23. října 2017
05:11

Srdcervoucí fotografie vznikly na východním předměstí Damašku Ghúta. Snímky zachycují malou holčičku Seher Difta, kterou drží v náručí zdravotní sestra a pokládá ji na váhu. Děvčátko váží sotva 2 kg. 

Válka v Sýrii trvá už dlouhých šest let a nedostatkem vody a jídla trpí statisíce lidí. Výjimkou není ani Ghúta, která leží na východě hlavního města Damašku. Ta se do pozornosti médii dostala v roce 2013, kdy se stala terčem chemických útoků. Lidé se tam nejen potýkají s hladem a žízní, ale také nedostatkem zdravotních potřeb.

Nemocnice, které nebyly zdemolovány nebo zavřeny, fungují v otřesných podmínkách. Kvůli neustálým bojům se Ghúta ocitla v blokádě a stoupla míra úmrtí kojenců, kteří nejčastěji umírají na podvýživu. Právě v jednom ze zdravotnických zařízení vznikly hrůzné fotografie dětí na lékařské kontrole. Jedním z dětí je Seher Difta. Podvyživené nemluvně je zachyceno, jak ho sestřička přináší k vážení. Malé holčičce, která vážila 1,9 kg, už nebylo pomoci. Po pořízení fotografii zemřela.  

VIDEO: Obraz zkázy: Syrský atentátník se v autě vyhodil do vzduchu u konvoje plného civilistů

jasnovidec01 ( 3. dubna 2018 20:02 )

Hlavně že našinec řve že bude 1 den zavřený market a oni budou trpět hlady,vždyť ani nemáme potuchy co hlad je...

jetuslunicko ( 31. října 2017 19:11 )

je to hrozné to každopádně. Nicméně pokud si děti dělají jak na běžícím pásu a pak jen dokáží natahovat ruce pro uživení, to nikdy nemůže dopadnout dobře !! Nezvládají to oni tam, a tady bychom to posléze měli zvládnout? Jelikož oni si své návyky vždy budou brát s sebou, jejich mentalita se NIKDY NEZMĚNÍ!! Děti používají i jako zbraň, na životě jim nezáleží, je to smutné, ale je to tak.

vasek711 ( 23. října 2017 12:00 )

bac. mas pravdu, a musim rict, ze mi je ty holcicky ktera za nic nemuze opravdu lito.

panamira ( 23. října 2017 11:36 )

tgbg: Ty jsi byl ve škole neoblíbeny a bitý co ? Zanechalo to na tobě následky.

tgbg ( 23. října 2017 10:00 )

Zločinecká válečná mašinerie kterou rozpoutali váleční zločinci z RUSKA pokračuje bombardováním a vyhlazování suverenních státu nic jiného si nezaslouží než aby to zažili na vlastní kůži !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!Kdo bude další ??Korea??Somálci???Vždyť od 1945 vedli již desítky válek největší zločinci 20-21 století

Zobrazit celou diskusi