Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Polák v amoku bodal do zad lidi v obchodním centru: Jedna mrtvá, devět zraněných

Muž v Polsku zaútočil nožem na osm lidí. Jeden člověk střet nepřežil.
Muž v Polsku zaútočil nožem na osm lidí. Jeden člověk střet nepřežil.  (Autor: reprofoto Twitter)
Autor: ČTK, Mii - 
20. října 2017
21:10

Mladý muž (27) zranil v pátek deset lidí v nákupním centru ve městě Stalowa Wola na jihovýchodě Polska. Postižení byli převezeni do nemocnice, kde zranění podlehla 50letá žena. Policie vyloučila teroristické pozadí události. Informovala o tom polská média s odvoláním na místní úřady.

Motiv jednání pachatele zatím není zcela zřejmý. Svědci uvedli, že útočník napadal své oběti zcela náhodně a choval se při tom, jako kdyby byl v naprostém amoku. „Útočil na lidi ze zadu a bodal je do zad,“ citoval list Rzeczpospolita policejní mluvčí Annu Kleeovou.

Šéf policie Podkarpatského vojvodství, kde se Stalowa Wola nachází, Krzysztof Pobuta sdělil, že nic nenasvědčuje tomu, že by útok „měl teroristickou nebo nějakou ideologickou souvislost“. „Jde spíš o špatný psychický stav pachatele,“ uvedl.

Podkarpatská vojvodkyně Ewa Leniartová médiím řekla, že mezi zraněnými je pět žen a čtyři muži. Čtyři postižení byli operováni a stav dvou z nich je podle ní kritický.

Pachatele zadrželi návštěvníci nákupního centra a předali ho policistům. Je jím místní obyvatel, kterého média identifikovalajako Konrada K. Zatím nemá žádný policejní záznam. Podle dechového testu na přítomnost alkoholu byl při útoku střízlivý. Nyní se čeká na výsledek rozboru krve, zda nebyl pod vlivem nějaké látky.

Pobuta uvedl, že muž podle jeho názoru jednal ve stavu deprese. „Mluvil o obtížné situaci. Řekl, že to byl pro něj těžký den,“ dodal šéf regionální policie.

Útoky nožem se množí. Jiný byl už dříve v německém Hamburku, kde útočník zranil šest lidí a jeden zemřel:

Video  Útočník z Hamburku vraždil v supermarketu. Lidé po něm házeli židle.  - LiveLeak, hudba: hudební banka
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

martinbraun ( 21. října 2017 03:41 )

Polského. Byl to čistokrevný Polák a zde je více informací https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/stalowa-wola-atak-nozownika,783176.html

illyria ( 20. října 2017 22:58 )

To známe, psychicky nemocný muž. Jakého původu to byl Polák?

Zobrazit celou diskusi