Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pracovník letiště vykrádal lidem kufry. Podívejte se, jak „spadla klec“

Video se připravuje ...
Autor: Mii - 
16. října 2017
15:45

Cizími věcmi se obohacoval pracovník mezinárodního letiště v thajském Phuketu, který měl jinak na starosti nakládání zavazadel do letadel. Vybrané kufry před přesunem do letadla otevřel, prohrabal a všechny cennosti sebral. Při jednom takovém „šmejdění“ jej ale uviděli jeho šéfové a celou věc natočili. Muže nenechavce čeká trestní stíhání.

Adbullah Hayee Mayeh (27) se na videu, které se rychle rozšířilo na internetu, prohrabává zavazadly pasažérů aerolinky Jetstar. Ke kufrům měl přístup proto, že pracoval pro logistickou firmu BAGS, která letišti zajišťuje právě manipulaci se zavazadly.

Řídící pracovníci, kteří jeho chování odhalili a natočili, jej okamžitě předali letištní policii. Ta odhalila, že muž u sebe měl bluetooth reproduktor, který vzal z jednoho z kufrů. Mayeh se ke všemu přiznal a zařízení vrátil. Policie bude věc dále vyšetřovat.

Vyšetřování zahájila i aerolinka Jetstar. „Víme o videu, které se pohybuje na internetu. Bereme to velice vážně,“ uvedl mluvčí společnosti v prohlášení pro server News.co.au. „Okamžitě jsme věc začali řešit a budeme se snažit společně s thajskými letišti, společností BAGS a místní bezpečnostní agenturou zajistit co největší bezpečnost majetku našich cestujících,“ pokračoval. BAGS působí na 90 letištích po celém Thajsku.

Podívejte se, jak vybrat kufr do letadla

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi