Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Turecký prezident usnul na tiskovce s Porošenkem. Po ráně do stolu mu spadla hlava na prsa

Video se připravuje ...
Autor: Darina Jíchová - 
11. října 2017
21:49

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan na tiskové konferenci se svým ukrajinským protějškem Petrom Porošenkem nemohl udržet otevřené oči. Kamery ho přistihly, jak v poklidu klimbá, zatímco ukrajinský prezident odpovídal na dotazy novinářů. Erdogan nejprve zíval, ale potom si rukou podepřel bradu a dřímal. Neprobralo ho ani Porošenkovo bouchání do stolu.

Obě hlavy státu se spolu sešly v Kyjevu. Během tiskové konference však tureckého prezidenta přemohla únava, po zívání tak zkrátka usnul. Porošenko se věnoval novinářům, během jedné otázky dokonce bouchl do stolu, aby Erdogana probral. Na záběrech je nicméně vidět, že docílil jen toho, že tureckému prezidentovi padla hlava na prsa.

Jako první záběry z tiskové konference publikovali novináři ze stanice Kurdistan 24, během chvilky video zaplnilo všechny sociální sítě. Během rozhovorů mezi dvěma prezidenty Erdogan uvedl, že Turecko neuznává ruskou anexi Krymu a že dál bude podporovat ukrajinskou nezávislost a územní jednotu.

Rusko a Ukrajina se už několik let přou kvůli anexi poloostrova, dalším bodem jejich sporu je i to, že Kreml podporuje separatistické snahy rebelů na východu Ukrajiny. Turecký prezident dodal, že řeší situaci Krymských Tatarů, a poděkoval Ukrajině za to, že brání jejich práva. Někteří Krymští Tataři si totiž stěžovali, že Rusko po anexi přestalo respektovat práva turkické menšiny. Přestože si Erdogan přeje udržovat s Ruskem dobré vztahy, zvláště pokud se jedná o otázku Sýrie, svůj postoj k anexi Krymu netajil.

salto ( 12. října 2017 08:20 )

Náš kníže by se tam i poscal

sosacek ( 11. října 2017 22:18 )

To se sešli dva hajzlové.

Zobrazit celou diskusi