Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Požár na letišti: Náklad Boeingu 777 zachvátily plameny

Autor: shp - 
9. října 2017
15:07

Dým se linul až k nebi, plameny olizovaly velký náklad a všichni se obávali, zda nechytne obří Boeing 777 společnosti American Airlines, vedle kterého požár propukl. K dramatu, které se podařilo zachytit na video, došlo na Mezinárodním letišti Hongkong.

Požár vznikl zrovna při nakládání stroje, který měl zamířeno do amerického Los Angeles. Náklad se tak naštěstí do Boeingu 777 vůbec nedostal. Oheň se podařilo včas uhasit. Kdyby náklad vzplál v letadle, mohly být následky děsivé.

Drama na letišti natočil jeden z cestujících na mobil z letištní haly. Na záběrech je vidět, jak jsou lidé zděšení a běží k oknu, aby viděli, co se stalo. Plameny se zděsením sledovalo i jedno malé dítě.

I když byl dotyčný let zrušen, nikdo nebyl při požáru vážně zraněn. Pouze jeden muž utrpěl menší popáleniny, které ho ale neohrožují na životě. Oheň způsobila technická závada nakládacího zařízení.

Externí kus nakládacího zařízení měl mechanickou závadu a vzplál, zatímco připravoval náklad pro let American Airlines 192 z Hongkongu do Los Angeles,“ prohlásil mluvčí Amerian Airlines.

Žádný pasažér nebo člen posádky nebyl na palubě ani zraněn. Operátor nakládacího zařízení je ošetřován kvůli život neohrožujícím zraněním,“ dodal.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi