Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidič v Londýně zranil autem 11 lidí. Policie ho pustila, střet má za nehodu

Autor: jer, ČTK - 
8. října 2017
16:15

Londýnská policie v neděli propustila řidiče (47), který v sobotu v centru britské metropole najel na chodník a zranil 11 lidí. Muž byl na místě rázně zadržen kvůli prvotní obavě z možného spojení události s terorismem, později však policie oznámila, že případ vyšetřuje jako dopravní nehodu.

Mluvčí londýnské policie podle webu EveningStandard sdělil, že muž byl zadržen na místě události kvůli podezření z nebezpečné jízdy. Před převezením na policejní stanici k výslechu byl zadržený ošetřen v nemocnici. Po nedělním propuštění bude viník nehody dál vyšetřován na svobodě, dodal mluvčí.

Incident se odehrál v sobotu v 15:20 českého času v turisty hojně navštěvované ulici Exhibition Road u Přírodopisného muzea. Po předchozích letošních zkušenostech s teroristickými útoky provedenými auty událost vyvolala paniku a podle médií byli z blízkého okolí rychle evakuováni lidé.

Policie nyní žádá o pomoc svědky i kohokoli, kdo může k události poskytnout nějaké informace. To se týká zejména turistů, kteří v té chvíli rušné muzejní centrum Londýna navštívili a mohli by vyšetřovatelům poskytnout fotografie nebo videozáznamy.

Pokud jde o postižené osoby, většina již byla z nemocnice propuštěna. Podle londýnské záchranné služby se jednalo převážně o poranění nohou a hlavy. Žádné zranění nebylo vážné.

jir-ka ( 8. října 2017 17:13 )

Zranil 11 lidí . Tak snad půjde do krymu . Nebo , když je to černoch , tak mu to projde ?

pp10 ( 8. října 2017 17:08 )

Tak kdyz se jedna o nehodu, tak kde je fotka a jmeno, jako v pripadech u bilych. Jdete uz nekam .....

Zobrazit celou diskusi