Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vynálezce ponorky měl videa s brutálním mučením žen. Inspirovala ho k vraždě novinářky?

Autor: Mii - 
4. října 2017
15:20

Dánský vynálezce ponorky Peter Madsen, který je obviněn z vraždy a zohavení těla novinářky Kim Wallové, vlastnil harddisk plný videí brutálního mučení žen. Ve středu to oznámili žalobci. Madsenovi hrozí doživotní ve vězení.

Žalobce Jakob Buch-Jepsen uvedl, že závažnost obvinění proti Madsenovi neustále stoupá. Čím dál více je přesvědčen, že muž Wallovou zavraždil. Videa nalezená na harddisku jsou podle něj autentická. Ženy jsou na nich brutálně mučeny – popravovány nebo páleny zaživa. „Myslíme si, že to jsou videa skutečných vražd žen,“ řekl agentuře Reuters.

Peter Madsen měl zavraždit Kim Wallovou krátce poté, co 10. srpna nastoupila na plavbu jeho ponorkou. Bezhlavé torzo jejího těla našli potápěči v moři 11 dní poté. Vynálezce vraždu vytrvale popírá a tvrdí, že harddisk nebyl jeho; všichni, s kterými pracoval, prý k němu měli přístup.

Novinářka podle Madsena zemřela nešťastnou náhodou, když uklouzla a spadl na ni 70kilový železný poklop. Žena psala o vynálezci a jeho podomácku vytvořené ponorce reportáž. Jakmile zemřela, vynálezce se její tělo podle svých slov snažil pohřbít. Následně se prý pokusil spáchat sebevraždu. Proč z těla zbylo jen torzo bez hlavy, nevysvětlil.

Soud ve středu v reakci na nový důkazní materiál určil, že Madsen zůstane ve vazbě další čtyři měsíce, než pokročí vyšetřování.

Přesná příčina smrti novinářky zatím není jasná. Soudní pitva jen odhalila, že řezná zranění na genitáliích a hrudníku jejího těla byla způsobena krátce po smrti.

VIDEO: K brutální vraždě došlo nedávno i na Slovensku:

Monikay ( 4. října 2017 15:46 )

Je to prostě lidská zrůda. Obávám se, že i když dostane kriminál, s jeho penězi ho bude mít fešácký...

Zobrazit celou diskusi