Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrdinná barmanka při masakru držela za ruku umírajícího mladíka: V náručí jí vydechl naposledy

Autor: lm, ČTK - 
4. října 2017
22:57

Jako pravá hrdinka se zachovala 43letá barmanka Heather Gooze, která pracovala v neděli na lasvegaském festivalu Route 91. Když šílený střelec rozpoutal masakr, jedna z kulek zasáhla i 23letého Jordana McIldoona. Žena ho celou dobu držela za ruku a mladík jí v náručí vydechl i naposledy.

Když šílený střelec začal střílet do davu na festivalu Route 91, lidé začali utíkat všemi směry. Spoustu se jich přišlo ukrýt i do baru, kde pracovala Heather. Lidé sem donesli i postřeleného Jordana McIldoona (23), stavebního dělníka z Kanady, který byl v Las Vegas jen na víkend se svou přítelkyní Amber.

Mladíkova zranění byla velmi vážná a Heather ho chytla za ruku, aby v té chvíli nebyl sám. „Cítila jsem, jak mi stisknul ruku a pak povolil,“ popsala se slzami v očích stanici CNN. Krátce poté, co vydechl naposledy, mu někdo volal na telefon. Byla to jeho přítelkyně, se kterou se předtím ve zmatku rozdělili. „Řekla mi: 'Prosím, buďte upřímná, co se děje?' A jí řekla, že nechci být tím, kdo jí to musí oznámit, ale že to nepřežil.“

Přítelkyně prý byla v naprostém šoku a žádala ji, aby Jordanovi znovu zkontrolovala puls a pořád opakovala, že je „láska jejího života“. Když dohovořila s mladou ženou, čekala ji další těžká konverzace s matkou mladíka. Té slíbila, že se od Jordana ani nehne a pak skutečně seděla u jeho těla dlouhých 5 hodin. „Nemohla jsem ho tam nechat, nechtěla jsem, aby byl neidentifikovaný,“ vysvětlila.

Byl tam s námi ještě jeden muž. Zastřelil mu manželku, matku jejich tří dětí a ten taky neodešel. Nechtěla jsem, aby tam Jordan byl sám. Tak jsem tam seděla. Doufám, že kdybych to byla já, tak by mě tam taky nikdo nenechal,“ dodala žena, která odmítá, že by byla hrdinka. To, co udělala, jí přijde úplně normální.

Stephen Paddock při nedělní střelbě z 32. patra hotelu zabil 59 lidí a dalších asi 500 zranil. Sám spáchal sebevraždu. Jeho motiv zůstává neznámý.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi