Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

„Všichni tady umřete!“ Žena varovala před masakrem v Las Vegas. Vraždil senior Stephen Paddock

Autor: Darina Jíchová - 
2. října 2017
19:40

Útok v Las Vegas má na svědomí Stephen Paddock (†64). Policie vnikla do jeho pokoje v hotelu Mandalay Bay v 32. patře a zneškodnila ho. Paddock měl v pokoji hned několik zbraní. Policie po zbytek dne pátrala po jeho společnici, ženě asijského původu Marilou Danleyové. Ženu zadrželi, ale podle všeho se střelbou nemá nic společného. Záhadná ale zůstává role další ženy, která prý během koncertu varovala kolemstojící, že za 45 minut zemřou.

Stephen Paddock pocházel z městečka Mesquite ve státě Nevada. „O Paddockovi nemáme kromě toho moc informací,“ řekl mluvčí mesquitské policie Quinn Averezz. Paddock nemá žádný záznam v trestním rejstříku, nikdy na něj nebyla podaná stížnost, dokonce nedostal ani pokutu. Podle místních to byl vlk samotář.

Bydlel v patrovém domku v seniorské čtvrti známé jako Sun City Mesquite, jejíž součástí je golfové hřiště a několik bazénů. Dům koupil v roce 2015. V areálu Sun City se 1400 domy mohou žít jen lidé starší 55 let, uvedl list USA Today.

V letech 2009-12 žil Paddock v Texasu, na předměstí Dallasu, uvedla agentura AP. V Dallasu se živil jako domovník v obytném komplexu zvaném Central Park.

Mrazivé záběry ze střelby v Las Vegas:

Paddock původně pochází z Texasu a má také povolení k lovu a rybaření na Aljašce. Mesquitská policie prohledala jeho dům, ale nic nenašla. „Paddock tady žije, ale nikdy neměl žádné problémy s policií,“ dodal Averett.

Jeho motiv je neznámý, policie si myslí, že jednal sám. V policejní oficiální zprávě stojí, že „nebyl součástí žádné militantní nebo teroristické skupiny“. Vyšetřovatelé si ani nejsou jistí, jakého byl vyznání, tudíž nelze říct, že by jeho čin měl náboženský podtext.

K masakru se přihlásil Islámský stát. Střelec údajně před několika měsíci konvertoval k islámu. Tato informace je ale zatím zcela nepodložená, teroristická organizace se automaticky hlásí k řadě útoků.

Agentura Reuters s odvoláním na dva vysoce postavené americké činitele ale uvedla, že neexistují žádné důkazy o napojení střelce na jakékoli mezinárodní teroristické skupiny. Jeden z nejmenovaných činitelů agentuře řekl, že Paddock měl v minulosti psychické problémy.

Kdo ho zabil?

Podle zástupce šerifa Kevina McMahill se Paddock mohl zastřelit i sám. „Byl zastřelen. Nemůžu zatím říct, jestli ho zastřelila policie, nebo jestli se střelil sám. Všechno se teprve vyšetřuje,“ sdělil stanici CNN.

„V jeho pokoji bylo zajištěno několik pušek, podle posledních zpráv tam měl dohromady 8 střelných zbraní,“ dodal. McMahill také oznámil, že počet zraněných určitě přesáhne čtyři sta. „Stále dostáváme nové zprávy z okolních nemocnic, mnoho lidí se do nemocnice dopravilo samo. Počítám s tím, že počet zraněných bude stoupat,“ řekl.

„Přeju si, abych tento den mohl vymazat,“ prohlásil McMahill. „Vůbec jsme to nečekali,“ místo činu popsal jako nepředstavitelnou hrůzu a neštěstí.

Danleyová s útokem nemá nic společného

Lasvegaské policii se také podařilo zadržet Paddockovu přítelkyni Marilou Danleyovou (62), policie věří, že žila s Paddockem, ale podle nich se střelby neúčastnila, ani o ní nevěděla. S Paddockem měla bydlet od ledna tohoto roku.

Podle všeho má žena australské občanství, ale pochází z Indonésie. Australské úřady prozatím nepotvrdily, zda je Danleyová Australanka. Není jasné, kde byla v době útoku. Danleyová sama sebe na jedné straně popisuje jako babičku, která si život užívá plnými doušky, a na druhé jako profesionální gamblerku.

Tajemné varování: Do 45 minut všichni zemřete

Na hudebním festivalu v Route 91 se podle svědků pohybovala žena, která se přítomné pokoušela varovat, že všichni zemřou. Jednalo se prý o ženu hispánského původu, měřila asi 165 centimetrů, prodírala se davem a křičela na lidi, že do 45 minut všichni zemřou. „Strkala do ženy, která stála před ní, a tvrdila jí, že zemře, že všichni tady umřeme. Pak přišla ochranka a vyvedli ji ven. Nikdo jsme ji nebrali vážně,“ uvedla svědkyně.

Žena byla na festivalu s mužem, přítomní je popsali jako malý pár, muž mohl mít maximálně 170 centimetrů. Nemohlo se však jednat o Danleyovou, která má v obličeji výrazné asijské rysy a je vysoká necelých 150 centimetrů. Podle šerifa se vyšetřování masakru protáhne, na pomoc byl povolán i speciální tým z FBI.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

draco17 ( 3. října 2017 08:46 )

Jo měl 42 zbraní,na novinkách střílel z brokovnice ze dvou oken,vzdálenost byla 500 metrů,měl je na stojanech atd......samý sračky!!myslím že toto je typická false flag,pokud je známo z nezávislých serverů tak měl protipěchotní kulomet M249 a jiné zbraně národní gardy, ne brokovnice,nebyl v armádě,najednou z něj udělali bojovníka ISIL atd. Použití protipěchotního amerického kulometu proti civilistům ze vzdáleného hotelu dává logiku, protože obyčejný samopal (přesněji útočná puška) ráže 5.56 by na takovou vzdálenost nezabil 58 lidí a nezranil dalších 518, jak uvádějí média.Na takovou vzdálenost se samopalem v automatickém režimu by střelec nikdy nemohl napáchat takové škody.Takže, nebyl náhodou Stephen Paddock jenom obětí zpravodajské hry CIA? .....ještě jsem se musel smát,když lidé slyšeli jak přebíjel....na půl kilometru???? ...noooo dobrý zase!!!!

bidlo ( 3. října 2017 08:29 )

Hrozné....... Ale co ty odpadky na zemi? Co je to za lidí, kteří takhle všechno házejí pod sebe? Takhle se v Americe vychovávají děti? Už jen z bezpečnostního hlediska by měly jít vypité flašky do koše. Copak se v tom dá utíkat?

0031 ( 3. října 2017 04:18 )

 Bagdadi, go #### your mom in Bagdad.

kritick ( 2. října 2017 20:53 )

Tak ne, já už nemůžu psát, jsem prostě bloklej

Limone ( 2. října 2017 20:30 )

 V současnosti už je vše v takovém kanálním stavu, že ani soudruh "Hitler", by si s tím nevěděl rady!

Zobrazit celou diskusi