Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodiče studenta Otty (†22) vězněného v KLDR promluvili: Byl hluchý, slepý a kvílel

Autor: ČTK, ula - 
27. září 2017
06:39

Rodiče amerického studenta vězněného v Severní Koreji Otty Warmbiera uvedli, že jejich syn byl po příletu do USA slepý, hluchý, prudce sebou trhal, křičel a bezvýrazně zíral. V rozhovoru, který odvysílala televize Fox News, Fred a Cindy Warmbierovi dodali, že vůbec netušili, jak zle na tom mladý muž je. Doufali prý, že je pouze v kómatu navozeném lékaři a že díky péči amerických specialistů se jeho stav zlepší. Režim v Pchjongjangu označili za teroristický.

Otto Warmbier byl v Severní Koreji držen 17 měsíců. Byl odsouzen k 15 letům těžkých prací za krádež propagačního plakátu v hotelu, kde byl ubytován. Režim ho v červnu propustil, domů se ale mladík vrátil v kómatu a následně zemřel. Bylo mu 22 let. KLDR popřela, že by byl Warmbier mučen.

VIDEO: Otto Warmbier ukradl v KLDR kus plakátu

Video  Otto Warmbier ukradl v KLDR kus plakátu  - YouTube
Video se připravuje ...

„Pokoušeli jsme ho uklidnit, a když jsme se na něj podívali, vypadalo to, jako by mu někdo kleštěmi zpřeházel všechny dolní zuby,“ uvedl Fred Warmbier v prvním interview od synovy smrti. Mladík měl podle něj oholenou hlavu a v nose zavedenou vyživovací trubičku.

„Šli jsme k letadlu, motory ještě vrčely, právě přistáli... byli jsme v půlce schůdků, když jsme uslyšeli ten kvílivý, nekontrolovaný, nelidský zvuk,“ dodal. Warmbierova matka v první chvíli z letadla utekla.

Americký prezident Donald Trump označil rozhovor na Twitteru za výborný. „Otto v Severní Koreji podstoupil neuvěřitelné mučení,“ dodal.

crab ( 27. dubna 2019 00:14 )

V Severni Koreji je strasny rezim a vlastne asijske staty jsou krute. Pokud vlada jeste krutost podporuje a vyuziva, tak je to hrozne. Je skoda mladeho zivota, musel si vytrpet hrozne bolesti. Je mi lito i rodicu, maji v srdci obrovskou bolest.

adeso ( 26. dubna 2019 12:05 )

USA lže a lže a a napadá všechny východní země kvůli bohatství a ropě. Pak se diví, že to utíká do Evropy. A tady ten kluk už jak visí u té lavice - slabý jedinec.

spirito2302 ( 26. července 2018 14:24 )

Příznačné pro komunistické režimy na celém světě.

milanopava ( 27. září 2017 10:29 )

ty máš dost teda ráno a už takové bláboly

pochcanycarmin ( 27. září 2017 09:04 )

Prostě metoda komunistické převýchovy známá již ze sovětských gulagů. Co se na tom někomu nelíbí?

Zobrazit celou diskusi