Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Český barman byl odsouzen v Německu, za násilnosti na summitu zemí G20

Autor: ČTK - 
26. září 2017
22:09

Čech si vyslechl trest za protesty v Hamburku. Za to, že během červencového summitu zemí G20 házel po policistech kameny a lahve, dostal 18 měsíců podmíněně. Informují o tom německá média.

Čech se v úterý přiznal k činům, které spáchal večer 7. července ve čtvrti St. Pauli. „Nechal jsem se strhnout agresivní atmosférou, která panovala mezi policisty a demonstranty,“ uvedl v prohlášení, které přečetl jeho advokát. Vyjádřil v něm také lítost, která by prý byla ještě větší, kdyby někoho skutečně zranil.

Jeden z policistů, který byl během protestů tajně nasazen, vypověděl, že Čech házením zasáhl policisty nejméně třikrát. Jestli někdo z policistů utrpěl zranění, se nepodařilo soudu zjistit.

Arťoma Korjagina, který pracuje jako barman v Praze, soud shledal vinným mimo jiné z pokusu o těžké ublížení na těle. Čech, který byl od července ve vazbě, musí zaplatit 1600 eur (téměř 42 000 Kč) a odevzdat vzorek své DNA.

Masivní protesty a srážky s policií během červencového summitu velkých světových ekonomik na několik dní ochromily některé části Hamburku. V ulicích hořela auta a radikálové rabovali obchody. Zranění utrpěly stovky policistů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi