Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kyselinový útok u obchodního centra v Londýně: Chaos a šest zraněných

Autor: simao, ČTK - 
23. září 2017
23:08

Velká Británie žije dál ve strachu z možného teroristického útoku. Zprávy o dalším incidentu v Londýně proto řadu lidí zneklidnily. Šest lidí utrpělo zranění při útoku škodlivou látkou u obchodního střediska na východě Londýna. Podle policie čin patrně nesouvisí s terorismem.

Podle serveru Daily Mail útočil na civilisty u obchodního centra gang složený z několika lidí. Očití svědci ve chvílích po útoku na dav bezbranných lidí uvedli, že na místě bylo „mnoho zraněných, policistů, hasičů a spousta sanitek“, uvádí britský web. „Nevidím, nevidím,“ křičeli lidé po útoku.

Oficiálně se zatím hovoří o šesti zraněných a britská média píší o útoku „škodlivou látkou“. Incident se odehrál u obchodního střediska Westfield na východě Londýna. Policie se podle agentury Reuters nedomnívá, že by tento zločin souvisel s terorismem.

Stanice BBC na svém webu uvedla, že policie zadržela jednoho muže pro podezření ze způsobení vážné újmy na zdraví. Podle policie onu „látku“ rozstřikovala skupina mužů. Ranění zřejmě byli napadeni na různých místech.

Video  Exploze tašky v londýnském metru: Zranění mají popálené obličeje.  - Reuters
Video se připravuje ...

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

iFender ( 24. září 2017 09:30 )

...a tak kdyz ty bomby nefunguji a dlouho se nic nedelo tak alespon trochu te kyseliny ....taky dobry...hlavne ,ze je strach ,panika,nejistota.V Nemecku ministr vnitra de Maiziere rekl musime si zvykat na teror.Ten se umi ale postarat.Coz takhle "Defenestrace" by byla nebyla vhod... ?

prycsnima ( 24. září 2017 09:26 )

 Jen ať si londýňaňi užívaj.Ty stříkači jsou přeci lepší než polský dlaždič.

mart33 ( 24. září 2017 09:14 )

Víte co udělá Mohamed, když v Anglii shání bydlení placené sociálkou a nemůže sehnat? Polije pár bělochů v okolí kyselinou. Pak následuje white flight a volné byty.Dobré, že?

jetuslunicko ( 24. září 2017 01:17 )

fffaakt vo nic, ale vůůbec vo nic nejde, voni jen jsou trošku psychicky dezorientovaní, víte voni za to ffaakt nemůžou měla by si s nimi sednout v klidu Štěpánová, Horáček a jim podobní a popovídat si s nimi, zda jim něco nechybí, co je deprimuje, nabídnout u sebe přespání. Oni se ffaaakt polepší, věřte tomu ...... no prostě je to k smíchu, bude jenom hůře dokud papaláši neudělají rázné kroky (proti nim samozřejmě)co jiného k tomu říci. všichni pozůstalí z předešlých útoků, přeživší, jejich příbuzenstva by měli dát hromadnou žalobu, bránit se, proč tomu máme pořád jenom přihlížet a "ZVYKAT SI" !!! TO PŘECI NENÍ DEMO-KRA.CIE,kterou chceme !!!

Zobrazit celou diskusi