Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Útok na USA je nevyhnutelný, varuje KLDR. Kolem ní létají Trumpovy bombardéry

Autor: mah, ČTK - 
23. září 2017
21:15

Válka klepe na dveře? Šéf severokorejské diplomacie na zasedání OSN řekl, že kvůli Trumpovým urážkám severokorejského vůdce Kim Čong-una je raketový útok KLDR na USA nevyhnutelný. Spojené státy přitom dnes vyslaly k Severní Koreji své stíhačky a bombardéry. Prý šlo o ukázku síly. A varování, že se nezaleknou jakékoliv hrozby.

Bombardéry a stíhačky Spojených států dnes proletěly mezinárodním vzdušným prostorem u východního pobřeží Severní Koreje. Akci v sobotu oznámilo americké ministerstvo obrany. Podle mluvčí Pentagonu bylo cílem demonstrovat rozsah vojenských možností prezidenta Donalda Trumpa. O činu informovala agentura Reuters.

 

Průlom v krizi? Bombardéry USA blízko KLDR

 

Jde o nejsevernější let americké stíhačky nebo bombardéru v demilitarizovaném pásmu u severokorejského pobřeží v 21. století, upozornila Dana Whiteová. „Zdůrazňuje to, jak vážně bereme lehkomyslné chování (KLDR),“ řekla mluvčí Pentagonu s odkazem na stupňující se napětí mezi USA a Pchjongjangem kvůli severokorejskému jadernému a raketovému programu.

 

 

 

 

Podle agentury Reuters ministerstvo informaci o přeletu zveřejnilo krátce před očekávaným projevem severokorejského ministra zahraničí na Valném shromáždění OSN v New Yorku.

 

„Mise je ukázkou odhodlání Spojených států a jasným vzkazem, že prezident (Trump) má k dispozici mnoho vojenských možností, jak se vypořádat s jakoukoli hrozbou,“ řekla Whiteová. Washington je podle ní připraven „použít celou škálu vojenského potenciálu k obraně vlasti a jejích spojenců“. Letadla startovala z amerického tichomořského ostrova Guam a z japonského ostrova Okinawa, kde působí američtí vojáci.

 

 

Pchjongjang uskutečnil 3. září svou šestou a dosud největší jadernou zkoušku. Letos už také otestoval desítky raket a vyhrožuje testem vodíkové pumy nad Pacifikem.

 

KLDR: Raketový útok na USA je nevyhnutelný

 

Severokorejský vůdce Kim Čong-un a šéf Bílého domu Trump si v poslední době vyměňují urážky. Trump nedávno nazval Kima „rakeťákem na sebevražedné misi“ a nejnověji v pátek šílencem, ten zase amerického prezidenta častuje výrazy jako „starý blázen“.

 

Krátce po zveřejnění informace o přeletu amerických letounů u KLDR zahájil svůj projev před Valným shromážděním OSN severokorejský ministr zahraničí Ri Jong-ho. Ostře odsoudil kritiku KLDR, kterou na zasedání Valného shromáždění OSN tento týden nešetřil americký prezident Trump.

 

Ri označil Trumpa za „narušeného člověka“, „megalomana“ a „krále lhářů“. Řekl, že na „sebevražedné misi“ není nikdo jiný než Trump. V důsledku Trumpových urážek severokorejského vůdce „rakety KLDR nevyhnutelně navštíví pevninu USA“, dodal Ri s tím, že pokud nevinní Američané přijdou o život, bude to vina amerického prezidenta.

 

Video  KLDR ukázala simulaci útoku na USA: Vlajka Ameriky v plamenech.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zadnice ( 24. září 2017 10:47 )

USA nedají pokoj dokud nevyprovokují válku, možná poslední!!!

gabreta ( 24. září 2017 08:24 )

Amíci se prohání v letadlech kolem Kima a ten z nich má akorát prču. Vesele si zkouší bombičky a ty namyšlený kašpary má na háku! A to je nejvíc štve, že se z nich nepos*ral a pokračuje vesele dál a oni můžou jen poletovat a tahat si kšandy!!

asijo ( 24. září 2017 01:04 )

A kdo by ti doma vařil,když posíláš rodiče do Severní Koree?

sairait ( 23. září 2017 22:55 )

a co maj dělat přeběhnutý rudý s.vině v modrém týmu

1tigrusenka ( 23. září 2017 22:39 )

malej p.rdeláč už to má řídký

Zobrazit celou diskusi