Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Panika na dálnici: Na 12 hodin ji uzavřel podezřelý předmět, lidé prchali z aut

Autor: mah - 
23. září 2017
20:39

Závažný incident na dvanáct hodin zastavil provoz na britské dálnici M3. Na dálnici se podle webu Daily Mail objevil podezřelý balíček. Policie proto uzavřela oba směry dálnice v obavě, že by mohlo jít po explozi v Londýně o další výbušninu. Stovky řidičů kvůli tomu musely opustit svá auta. Někteří se podle svědků pokoušeli odjet z místa uzavírky po krajnicích. Po prvních zbrklých reakcích se ale situace uklidnila a řidiči si skoro 12hodinové čekání začali krátit nejrůznějšími kratochvílemi.

Policie dálnici musela uzavřít už ve čtyři hodiny ráno místního času (pět hodin SEČ). Zatím ale nebyla příliš sdílná ohledně důvodu obousměrné uzavírky. Někteří z řidičů ale na místě vyfotili nákladní auta pyrotechniků.

Policisté sice potvrdili práci s pyrotechniky, detaily ale nesdělili. „Na dálnici byl ráno nalezen nebezpečný materiál. Vyšetřování toho, co to je a jak se to dostalo na dálnici, stále probíhá,“ stojí v krátkém policejním prohlášení.

K incidentu došlo na britské dálnici M3 nedaleko města Winchester. Ta spojuje jihozápadní okraj Londýna s městem Southampton na jižním pobřeží Velké Británie. Policie otevřela severní směr teprve ve 13:40 (14:40 SEČ). V jižním směru se kolona rozjela až po třetí hodině (čtvrté hodině SEČ) odpoledne. 

Auta kličkovala a chtěla ujet po krajnici

Podle svědků působili největší chaos řidiči, kteří se snažili z místa odjet po krajnici proti směru jízdy. Po krajnicích totiž k místu podezřelého nálezu přijížděla policejní auta. Včetně dodávek a nákladních vozů pyrotechniků. Ti na dálnici použili i speciálního robota.

Řada lidí se přitom jen chtěla dostat na víkend z města. „Jeli jsme z Londýna do Dorsetu na víkend, kolem deváté ráno jsme ale skončili v zácpě,“ vysvětlila čtyřiadvacetiletá Grace Cameron Daily Mailu. Cesta podle ní normálně zabere dvě a půl hodiny. Dnes ale během čtyř hodin ujela pouze 600 metrů. Mladá žena také uvedla, že kolem kolony projelo několik neoznačených nákladních aut, které doprovázely policejní vozy.

Uvízli i fotbaloví fanoušci

V kolonách, které měřily až 24 kilometrů, tak zůstaly stovky aut. Situaci zhoršovalo i to, že po dálnici cestovaly tisíce fotbalových fanoušků na zápas Southamptonu s Manchesterem United

Někteří řidiči se rozhodli zkrátit si volnou chvíli zajímavými způsoby. Sociální sítě tak zaplavily fotografie řidičů, kteří kolem dálnice venčí své domácí mazlíčky, nebo se prochází s kočárky.

Jiní řidiči zvolili ještě netradičnější způsoby zábavy. Někteří tak mezi auty pilovali stojky. Další se rozhodli vedle dálnice procvičit golfové údery. Několik lidí se také rozhodlo nechat svůj vůz na dálnici a dojít si čas zkrátit do restaurace v nedaleké obci.

„Není, co bychom s tím mohli udělat, pár lidí se proto rozhodlo vytáhnout golfové hole a začali cvičit odpaly,“ popsal pro Daily Mail George Vitelis, jak si někteří řidiči krátí čekání na to, až bude dálnice znovu průjezdná. Sám zůstal uvězněný na čerpací stanici nedaleko Winchesteru.

V Británii přitom nejde o první podobný incident. Při teroristickém útoku v londýnském metru bomba jenom díky selhání „pouze“ zranila několik cestujících. V následujících dnech se ale policie potýkala s velkým počtem hlášení podezřelých předmětů. Jen před pár dny podobný incident na devět hodin zavřel dálnici D1.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bullshit ( 23. září 2017 21:28 )

Nedávno někde vystěhovali celou čtvrť pro bombu. Nakonec to byl pohozený alternátor z auta. Zatím se to těm šmejdum docela daří, již zakořenili strach i z obyčejných věcí.

Zobrazit celou diskusi