Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Žiletky a bílý prášek. Politici včetně Merkelové dostali výhrůžné dopisy v arabštině

Autor: pet, ČTK - 
21. září 2017
20:15

Několik vrcholných německých politiků obdrželo krátce před nedělními parlamentními volbami výhrůžné dopisy s podezřelým bílým práškem. Nakonec se ukázal jako neškodný. Informují o tom německá média, podle nichž jedna z obálek přišla i přímo do bydliště kancléřky Angely Merkelové (CDU).

Dopis nebyl adresován šéfce německé vlády, ale jejímu manželovi Joachimu Sauerovi. Další podobné dopisy obdržel třeba šéf bavorské vlády Horst Seehofer (CSU) nebo volební lídryně Zelených Katrin Göringová-Eckardtová.

Berlínská policie uvedla, že specialisté zjistili, že prášek není nebezpečný. Následná podrobnější analýza ukázala, že šlo o jedlou sodu.

Jeden z dopisů zveřejnil na Twitteru dlouholetý poslanec Zelených Hans-Christian Ströbele. Na fotografii je vidět arabsky psaný text a žiletka. Ströbele, který podle svých slov dostává řadu výhrůžných dopisů, vychází z toho, že tento pochází z pravicové scény.

Policisté nyní analyzují také text, který varoval před tím, že prášek uvnitř obálek je životu nebezpečný. Píše se v něm také o jistém „Německém salafistickém společenství“. Arabština v dopisech podle vyšetřovatelů obsahuje chyby. Jestli mají dopisy skutečně islamistické pozadí, není jasné.

 

 

salto ( 22. září 2017 08:25 )

pet22 ( 21. září 2017 23:13 )

A žiletky ti taky poslal Koptík....chce mět jistotu,že až na tebe vleze tak budeš mět voholené knírek....ten pod nosem....dole mu to asi neva...není to žádné fajnšmekr

pet22 ( 21. září 2017 23:05 )

Ten bílé prášek si dostala od Mala Mochnák...jako předvoj....už tě jede zničit...po zétřku teho bude plné Špígl...Angela a Koptík...big loves kobra...

pet22 ( 21. září 2017 22:48 )

Ondřeji osud EU je v tvých rukou....oblbni tu staro krakaticu Merkelovo....musíš musíš....

pet22 ( 21. září 2017 22:41 )

Jediné kdo nás té staré řepy zbaví je Koptík.....Ondro zachran nás od makrele prosím prosím....jdi do teho...ted už nemožeš nic stratit

Zobrazit celou diskusi