Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nevěstě ISIS Lindě (16) hrozí smrt: Žádné slitování kvůli jejímu věku, říká irácký premiér

Autor: lm - 
18. září 2017
19:12

Německé školačce Lindě W. (16), která utekla k ISIS a dopadla ji irácká armáda, hrozí trest smrti. A to navzdory jejímu nízkému věku. Prohlásil to irácký premiér Hajdar Abádí s tím, že její osud nyní leží v rukou místní justice.

Linda utekla z domova v německém Pulsnitzu minulý rok. Na internetu se zamilovala do džihádisty a nechala si od něj vymýt mozek. Německá školačka skončila v iráckém Mosulu, kde pojala za manžela čečenského bojovníka a nejspíš mu povila i potomka. Teenagerku totiž objevila letos v červenci irácká armáda s dítětem v náručí.

Dívka po zatčení plakala, že se chce vrátit domů. Irácká armáda ji odvezla do vězení v Bagdádu, kde je držena s dalšími zahraničními nevěstami džihádistů. Podle zdroje agentury AP Linda nejspíš pracovala v řadách „morální policie“, která kontrolovala, zda se ženy oblékají podle striktních pravidel ISIS. Za terorismus jí hrozí i poprava. Německé úřady se snaží dojednat s Bagdádem, aby dívka mohla odjet domů ke své rodině. Irácký premiér je ale zatím neoblomný a nevyloučil ani trest smrti.

„I teenageři jsou podle určitých zákonů zodpovědní za své činy, obzvláště pak pokud tyto kriminální aktivity spočívají v zabíjení nevinných lidí,“ nechal se slyšet Hajdar Abádí s tím, že o osudu dívky rozhodnou irácké soudy. Němečtí diplomaté přitom doufali, že Iráčané si cizinku nedovolí popravit.

dvorece ( 18. prosince 2017 08:46 )

Němečtí diplomaté přitom doufali, že Iráčané si cizinku nedovolí popravit. Si dělají psinu ? Ta cizinka jim tam odstřelovala, tudíž popravovala vesele jejich lidi jako králíky !!

Simmie1994 ( 19. září 2017 00:56 )

Kvůli jejímu věku?? V 16 letech už není žádné dítě co nechápe následky svých činů... žádný slitování.. furt je to teroristka ať je jí 16 nebo 30.

jonn ( 18. září 2017 23:19 )

Správné rozhodnutí ,*** jedna . Mrtvá ,muslimka -dobrá mulimka.

prycsnima ( 18. září 2017 21:21 )

 Popravit!!!

villon ( 18. září 2017 20:36 )

 Je to krutý, ale musí se popravyt. Pro výstrahu dalším. A kdyby se nad ní náhodou Iráčani smylovali, tak to musí udělat Němci. Vzpomenout na roky, kdy dovedli bejt drsný...

Zobrazit celou diskusi