Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Martina vychovává dvě děti ve špinavé boudě. Sociálka si nad tím „myje ruce“

Video se připravuje ...
Autor: mav - 
12. září 2017
19:35

V jedné bratislavské městské části žije v rozpadající se zahradní boudě Martina se svými dvěma dětmi. Podle informací z anonymního zdroje, který kontaktoval TV JOJ, se žena o 14měsíční dcerku i 12letého bratra nestará a děti jsou prý zanedbané. Policie rodinu zná a sociálka případ údajně řeší delší dobu.

Naoko opuštěnou chatrč obývá matka dvou dětí, Martina. Podle lidí z jejího okolí má dlouholeté problémy se zabezpečením péče o své děti – 14měsíční holčičku a jejího dvanáctiletého bratra. S miminkem prý pravidelně chodí do nedaleké hospody, ve které tráví hodiny. Štáb TV JOJ pustila do boudy, ve které žije už čtyři roky.

Žena tvrdí, že sociálka jejich složitou životní situaci zná velmi dobře. I to, že s miminkem žije s otřesných podmínkách. Ze sociálky mi sem chodili, velmi dobře vědí, jak bydlím. Pokud mám říct pravdu, chtěli mě dát do krizového centra. Jenže, víte jak, 120 eur (3120 korun) platit, to je pro mě nevyhovující. Z čeho bych žila?“ říká Martina.

Situaci na místo dorazili zkontrolovat i policisté a zdravotníci. Děti byly vyšetřeny. Jejich zdravotní stav si nevyžadoval hospitalizaci,“ řekla Dana Kamenická, mluvčí fakultní nemocnice v Bratislavě.

Martina v této boudě s vědomím sociálních pracovníků žije minimálně čtrnáct měsíců s miminkem a čtyři roky s dvanáctiletým synem. Pracovník kurately se na místě k případu odmítl vyjádřit.

Otec dětí je aktuálně ve vězení. Nedávno Martinu brutálně zbil a měl ohrožovat i samotné děti. Martina doufá, že se její situace zlepší. Odmítá tvrzení, že děti zanedbává, snaží se s nimi přežít, jak umí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

villon ( 12. září 2017 21:45 )

 V rodine je zapotrebie lásky. Ak sa majú členovia rádi prekonajú aj tie i nejťažšie překádžky.

Zobrazit celou diskusi