Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Američanka se vzdala chemoterapií, aby donosila nenarozenou dceru: Zemřela tři dny po porodu

Autor: bop - 
16. září 2017
15:17

Svůj život obětovala, aby dcera mohla žít. Američanka Carrie DeKlyen (†37) se v dubnu dozvěděla, že má na mozku životu nebezpečný nádor. O pouhé dva týdny později zjistila další velkou zprávu, a sice, že je těhotná. Žena se úmyslně vzdala léčby a chemoterapií, aby přivedla na svět svou holčičku. Ta dostala příznačně jméno Life (Život) Lynn DeKlyen. Carrie zemřela v sobotu, tři dny po narození své dcery. 

Carrie DeKlyen musela čelit nelehké volbě. V dubnu letošního roku se dozvěděla dvě zprávy, které jí ze dne na den změnily život. Ta první se týkala nádoru na jejím mozku, ta druhá dítěte v její děloze. Buď přežije ona, nebo její nenarozené dítě. Žena z amerického Michiganu ale nezaváhala ani na chvíli. Přestože by s chemoterapiemi a léčbou měla šanci na vyléčení, úmyslně se jich vzdala, aby mohla donosit své dítě. 

Carrie prodělala 28. července v 19. týdnu těhotenství mrtvici a od té doby byla v umělém spánku, připojená na přístrojích. Na začátku sedmého měsíce těhotenství se ale její stav zhoršil natolik, že muselo dojít k okamžitému císařskému řezu.

S manželem Nickem DeKlyenem měla už pět dalších dětí, přesto se obětovala pro svou dceru. Ta dostala jméno Life (Život) Lynn DeKlyen. Musela na svět přijít předčasně na počátku sedmého měsíce těhotenství s váhou něco málo přes půl kila. Podle lékařů se jí ale daří dobře. V nemocnici zůstane ještě pravděpodobně čtyři nebo pět měsíců, podle toho, jak poroste. „Bolí to, ale je to to, co chtěla. Vybrala si ochránit tohle dítě,“ sdělil manžel Nick britskému listu The Daily Mail.

VIDEO: Dítě své matce zachránilo život.

Video  Dítě své matce zachránilo život.  - youtube.com_CatersClips/BPŽ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi