Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Doktoři jí řekli, že je v osmém měsíci: Ve skutečnosti obří cysta zabila její jedenáctitýdenní dítě

Autor: aba - 
16. září 2017
14:21

Dvaadvacetileté Britce Kirsty Butler začalo růst břicho a kolegové si z ní utahovali, jestli není těhotná. Udělala si test a byl pozitivní. Doktoři jí podle velikosti břicha určili 30. týden. Jenže Kirsty byla jen v šestém, za její velké břicho mohla obří cysta na vaječníku.

Když se Kirsty začalo loni rychle zvětšovat břicho, na popud kolegů si udělala těhotenský test. Ten vyšel pozitivní a mladá dívka se svým partnerem nemohla být šťastnější. Podle velikosti břicha jí doktor určil 30. týden těhotenství, šok ale přišel, když následně udělal ultrazvuk. 

Ukázalo se, že je Kirsty skutečně těhotná, ale pouhých šest týdnů. Zvětšení břicha způsobila obří cysta, která jí rostla na vaječníku. Útvar se zvětšoval každým dnem a tlačil na její dělohu. Lékaři Kirsty doporučili okamžitou operaci, ta se ale rozhodla riskovat a počkat do jedenáctého týdne těhotenství, kdy to pro její dítě mělo být bezpečnější.

Týden před operací ale přišla velká rána. „Když mi dělali ultrazvuk, řekli mi, že neslyší bít srdíčko,“ vzpomíná Kirsty. Dítě zabila rostoucí cysta. Zdrcená mladá maminka šla na operaci, při které jí z břicha vytáhli třiceticentimetrový útvar, který naštěstí nebyl zhoubný. Pokud by ale rostl dál, rozdrtil by její orgány.

Při operaci jí také museli odebrat rozdrcený vaječník, na kterém se cysta utvořila. Po zákroku se Kirsty dlouho zotavovala, ale podle lékařů není problém v tom, aby otěhotněla znovu. Ona i její partner by se chtěli totiž stát rodiči co nejdřív, tvrdí ale, že teď bude dost opatrná. „Příště, až se mi začne zvětšovat břicho, už to jen tak nepřejdu. Dám si velký pozor,“ uzavírá svůj příběh.

Video  Rozkošné: Hrdý otec se fotí s bříškem a plod srovnává se zeleninou.  - Facebook
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi