Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drogový boss se pochlubil zločiny na internetu. „Frajeřil“ na zlatém trůnu i s kuklou

Autor: Darina Jíchová - 
6. září 2017
19:50

Skupinka čtyř mužů z Manchesteru používala telefony s vojenským šifrovacím systémem při pašování drog, které ukrývali v krabicích se psím žrádlem nebo pracím práškem. Zločinci to ale nevydrželi a se svými činy se pochlubili na Facebooku. Jeden z gangsterů sdílel na svém účtu plány jejich „akce“.

Mohammed Jabbar (28), mozek celé operace, na fotce na sociální síti bezostyšně pózuje na zlatém trůně jako pravý drogový boss. Na dalším selfie je v lyžařské kukle, pod snímek napsal, že „za to, co se chystám provést, můžu dostat 35 let vězení, pokud mě chytí, modlete se, ať se to nestane“. Moc se nemýlil, skupinku dopadla policie a muže odsoudila na 40 let.

Celý gang: Jabbar, Mohammed Rafique (40), Jeremy Curran (34) a Jonathan Clorley (25), byl dopaden a uvězněn. Čtveřice řídila drogovou mafii, která distribuovala drogy po celé zemi. Po každé úspěšné akci, někdy i během ní, to muži se svými přáteli sdíleli prostřednictvím sociálních sítí. Vloni v červenci dopadla policie jednoho jejich zákazníka, muž měl u sebe 250 gramů kokainu, okamžitě začalo vyšetřování. Policisty nejvíce zajímalo, jak se mužům daří drogy dodávat na ulici.

Drogové gangy jsou běžné i u nás, podívejte se na drsné zatčení drogového dealera:

Policie nejprve odhalila, že v čele gangu stojí Jabbar a Rafique, Curran je jejich kontakt v Glasgow a Clorley je řidič, který převáží zásilky z Manchesteru do Skotska. Vyšetřovatelům se muže podařilo přistihnout přímo při činu, zastavili jejich auto a v kufru objevili dvě a půl kila heroinu. Věci byly zabaveny, policisté byli v šoku, když zjistili, že ke komunikaci používají speciální vojenské telefony se šifrovacím systémem.

Podle zpráv, které v telefonu našli, pocházely drogy z Blízkého východu, mobily byly plné fotografií z míst činu, které mezi s sebou gangsteři sdíleli, pod každou byl nějaký popisek, což svědčí o jejich aroganci. Doma u Clorleyho pak policie zajistila zbytek drog. Muži stanuli před soudem v Manchesteru a ke svým činům se doznali. Jabbar dostal 15 let, Curran 14 a půl roku, Rafique 12 let a Clorley sedm let vězení.

„Dělali všechno proto, aby se na jejich zločiny nikdy nepřišlo, ale byla to jejich arogance, která nás k nim dovedla. Prodej drog je závažný přestupek, který rozhodně nehodláme tolerovat, navíc je schovávali do běžných domácích prostředků, jen si představte tu tragédii, kdyby se dostaly do špatných rukou,“ řekl vyšetřující inspektor Lee Griffin. „Vysoký trest by měl být varováním pro všechny, kdo porušují zákon.“

havran2 ( 7. září 2017 07:13 )

Tak jim třeba ! ! !

Zobrazit celou diskusi