Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jižní Korea odpovídá na test vodíkové pumy KLDR: Nacvičovali odvetná opatření

Autor: ČTK - 
5. září 2017
06:51

Jihokorejské námořnictvo v úterý uspořádalo v Japonském moři vojenské cvičení. Reagovalo tak na oznámení Severní Koreje, že provedla zkoušku vodíkové bomby, informovala agentura AP. KLDR podle všeho v neděli provedla už šestý jaderný test od roku 2006. Soul už v pondělí uspořádal pozemní a letecké manévry.

Námořního cvičení u východního pobřeží Jižní Koreje se účastnily válečné lodě včetně fregaty vážící 2500 tun, tisícitunové hlídkovací lodi a několika raketových lodí. Cílem byl nácvik odvetných opatření v případě severokorejských provokací, oznámilo ministerstvo obrany v Soulu. Další cvičení námořnictva se u jižních břehů Korejského poloostrova uskuteční podle ministerstva od středy do soboty.

Jižní Korea už v pondělí uspořádala cvičení, při němž simulovala útok na oblast, kde KLDR v neděli uskutečnila jaderný test. Cvičení, na kterém spolupracovala pozemní vojska a letectvo, bylo zamířené na zástupné cíle v Japonském moři a zahrnovalo střely vzduch-země s dlouhým doletem i balistické rakety.

Šestý a dosud nejsilnější jaderný test Severní Koreje odsoudila v neděli a v pondělí řada zemí světa včetně USA, Číny či Ruska.

europa ( 5. září 2017 08:46 )

Bububu, Kim se už třese strachy

Zobrazit celou diskusi