Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Školačka Diana udá vlastní matku! Chce následovat sovětského „hrdinu“ Morozova

Podle Putina byl rozpad Sovětského svazu katastrofou.
Podle Putina byl rozpad Sovětského svazu katastrofou.  (Autor: pluska.sk)
Autor: ČTK - 
2. září 2017
08:55

Pozornost ruských médií upoutala pětiletá holčička, která při zahájení školního roku v petrohradské akademii Vyšetřovacího výboru, jakési ruské obdoby americké FBI, slíbila šéfovi této obávané instituce Alexandru Bastrykinovi, že ve službě vlasti bude trestně stíhat i vlastní matku.

„Udržet tajemství dokážu, nikomu neřeknu ani bů. Ale ve službě, když bude třeba, i mámu k odpovědnosti poženu!“ recitovala předškolačka Diana policejnímu generálovi a nastoupeným kadetům. Televize Pjatyj kanal označila tuto epizodu za zábavnou.

Jiní Rusové si ale pamatují, jak za sovětských dob býval oslavován jako hrdina Pavlík Morozov, který udal úřadům vlastního otce.



Zbrusu nová akademie má podle Bastrykina sloužit k výchově budoucích vyšetřovatelů, kteří „z pokynu zákona a z volání srdce mají bojovat se zločinem, prosazovat a nastolovat spravedlnost“. Ve škole se učí 18 chlapců a 22 děvčat ve věku 13 a 14 let.

Zahájení školního roku v akademii se zúčastnil i slavný filmový režisér Nikita Michalkov.

tgbg ( 2. září 2017 18:46 )

Rusáci- tupé stádo dobytka!

agfor ( 2. září 2017 16:31 )

Tak tohle je ideál vládnoucích dobytků všude na světě, nejen v Rusku. V Chemopetrolu už to začíná - jeden otrok má donášet šéfovi na jiného otroka.

sores ( 2. září 2017 10:17 )

Svět se zbláznil, to co se děje je nejvyšší čas aby příroda zasáhla a byl konečně konec! Lidstvo přestává být normální, pořád se za něčím ženou a když to mají chtějí další. Přírodo, už to běsnění konečně ukonči!!!!!!

mirkli ( 2. září 2017 10:02 )

Strčte si ty drby někam, i ten Goebels jak ministr propagandy byl proti Vám břídil. Pětiletý děcko a takto formulovat názor, tomu může věřit jen vůl a ten kdo nemá děti.

Pepyk ( 2. září 2017 09:44 )

 Kdepak máme to hejno zdejších rusofilů? Teď nepìšou ☺

Zobrazit celou diskusi