Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Merkelová je povýšenecká a nemá plán pro Dieselgate, míní protivník Schulz

Autor: ČTK - 
27. srpna 2017
20:17

Šéfka německé vlády Angela Merkelová (CDU) je podle svého vyzyvatele v boji o kancléřský post a předsedy sociální demokracie (SPD) Martina Schulze povýšenecká. Schulz, podle něhož Merkelová nemá žádný plán řešení problémů s dieselovými auty, to řekl v rozhovoru s veřejnoprávní televizí ARD.

„Stále více lidí, a to vidíte i na článcích v médiích, si všímá toho, jak povýšená je nyní paní Merkelová,“ nechal se slyšet šéf sociálních demokratů, který dosud v kampani na kancléřku takto přímo nezaútočil.

Schulz, bývalý předseda Evropského parlamentu, pro své tvrzení vidí několik důkazů. Jedním má být to, že Merkelová při cestách na volební kampaň často využívá armádní nebo policejní helikoptéru, její Křesťanskodemokratická unie ale za lety platí výrazně méně, než kolik ve skutečnosti stojí. Šéf SPD kritizoval také skutečnost, že volební kampaň CDU vede Peter Altmaier, který je zároveň šéfem kancléřství, nebo fakt, že vládní mluvčí Steffen Seibert za Merkelovou vyjednával podmínky její předvolební televizní debaty se Schulzem. Ta se uskuteční za týden.

I přes výraznou ztrátu SPD na konzervativní unii CDU/CSU v průzkumech veřejného mínění Schulz věří, že jeho strana může zářijové volby vyhrát. Téměř polovina voličů je podle něj stále nerozhodnutá. „Máme diferencovaný program, (konzervativní) unie si vystačí s tím, že říká: 'Máme Merkelovou, a to stačí pro budoucnost',“ zdůvodnil také své přesvědčení.

CDU/CSU má v aktuálních průzkumech podporu kolem 39 procent voličů, sociální demokraté 22 až 24 procent.

Schulz také kritizoval Merkelovou za nedostatečně tvrdou politiku vůči tureckému prezidentovi Recepu Tayyipovi Erdoganovi, který podle šéfa sociální demokracie porušuje všechna diplomatická pravidla a vměšuje se do německé kampaně. Erdogan nedávno vyzval Turky žijící v Německu, aby nevolili CDU/CSU, SPD nebo Zelené.

Nezadat ( 27. srpna 2017 21:20 )

Není povýšenecká,ale obyčejná P-I-Č.A.

maruch ( 27. srpna 2017 20:45 )

Merkelová je povýšenecká a nemá plán......Merkelová je hlavně Vylízaná Khunda!!!!Ten její starej by ji měl ty její blbosti vyš*** z palice !!

Zobrazit celou diskusi