Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Indický guru znásilnil dvě stoupenkyně, řekl soud. Jeho věrní zuří, už je 14 mrtvých

Autor: ČTK, var - 
25. srpna 2017
15:20

Kontroverzní indický duchovní učitel Gurmít Rám Rahím Sinh znásilnil dvě ze svých stoupenkyň, rozhodl v pátek soud. Indické úřady se obávaly propuknutí nepokojů, protože do města Pančkula ve státě Harijána na severu země, kde soud zasedá, se vydaly desítky tisíc Sinhových přívrženců. Ve městě byly rozmístěny tisíce příslušníků armády a polovojenských jednotek. Nepokoje skutečně vypukly, zemřelo při nich nejméně 14 lidí. O výši trestu podle agentury AP soud rozhodne v pondělí.

Guru veškerá obvinění popírá a v pátek časně ráno se vypravil do Pančkuly v konvoji čítajícím asi stovku vozidel. Ve státech Harijána a Paňdžáb byly přerušeny telekomunikační služby, aby úřady předešly svolávání demonstrací a podněcování k protestům. V některých oblastech byly uzavřeny školy, některé silnice byly zablokovány a na některých tratích nejezdí vlaky. Pro případ nepokojů byly tři sportovní stadiony přeměněny na provizorní vězení. K násilným nepokojům ale nakonec došlo, nejméně 14 lidí zemřelo.

Gurmít Rám Rahím Sinh stojí v čele duchovní skupiny, která má podle něj asi 50 milionů přívrženců. Hnutí se kromě duchovní činnosti údajně věnuje také sociální pomoci a řídí několik škol a nemocnic.

Padesátiletý vousatý Sinh je populární osobnost; má vzezření rockové hvězdy a vystupuje na rockových koncertech. Píše také scénáře k filmům, v nichž pak sám hraje. Ve snímcích Sinh mimo jiné bojuje proti zlosynům a vyhazuje hořící motorky do vzduchu.

Před soudem čelí Sinh obvinění, že v roce 2002 znásilnil dvě své stoupenkyně v sídle hnutí ve městě Sirsa. Kromě toho je také podezřelý, že přesvědčil asi 400 svých mužských příznivců, aby podstoupili kastraci. I to však guru odmítá. Důvodů, proč muži s kastrací souhlasili, byla uvedena řada; kupříkladu to mohlo být kvůli slibům, že se tímto krokem více přiblíží k bohu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sores ( 25. srpna 2017 15:33 )

Ano, znásilňování černým samcům jde nejlépe a také zabíjení a idiotské náboženství. Raději budou zabíjet než vyrábět, to by museli pracovat, podlidi od.por.ný!!!

Zobrazit celou diskusi