Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Dívka se rozhodla pro sebevraždu. Kamarád jí koupil provaz a natočil její oběšení

Autor: Darina Jíchová - 
24. srpna 2017
18:45

Jchandra Brownová se rozhodla spáchat sebevraždu a se vším se svěřila svému kamarádovi Tyerellu Przybycienovi. Ten se rozhodl, že jí se vším pomůže. Její sebevraždu si i natočil, video pak vedlo k vyšetřování toho, zda mladík dívku k sebevraždě nenavedl. Tento týden stanul před soudem, který má rozhodnout, jestli šlo o vraždu.

Mladík vyzvedl svou kamarádku v práci, koupil jí provaz a odvezl ji do jednoho z utažských kaňonů. Celý průběh dívčiny sebevraždy zaznamenal na svůj telefon, nahrávat začal chvilku před tím, než se oběsila, záznam končí několik minut po její smrti. Na videu jsou slyšet jeho dost nevhodné poznámky. 

Žalobce Chad Grunander tvrdí, že jeho záměr z toho dělá případ vraždy, byť trochu neobvyklý. Przybycien čelí obvinění z vraždy a zneuctění lidského těla. Důkazy prokázaly, že mladík prozkoumával různé metody vražd a se svými přáteli si psal o tom, že chce Brownovou zabít sám.

Mladík se holedbal před kamarády

„Je to, jako by mi prošla vražda,“ napsal svým přátelům. Policie si nejdříve myslela, že mladík je traumatizovaný po tom, co se stal svědkem kamarádčiny sebevraždy. Místní šerif Josh Chaplin u soudu vypověděl, že se o chlapce obával. „Byl svědkem něčeho strašného, zvažovali jsme, jestli mu nemáme zajistit odbornou pomoc,“ řekl.

Vedle těla byl nalezen mobil s videem. Obžaloba inkriminované záběry pustila svědkům v soudní síni, lidé byli šokovaní. „Řekni něco, prosím,“ začíná video. Pak se ale povaha komentářů změní: „Jsi tam vůbec? Jestli ano, pohni se, nebo tak něco. Zvedni palec, jestli jsi v pohodě. Tak takhle to vypadá, když mozku dojde kyslík, tak já asi už půjdu,“ s tímto záznam končí.

Matka oběti: Nebyl to přítel, ale zrůda

Matka oběti Sue Bryanová Przybyciena obvinila z toho, že její dceru dohnal k sebevraždě. „Jedinou její chybou bylo, že si myslela, že našla pravého přítele. Ale to byl omyl, nebyl to přítel ale zrůda,“ dodala teta Brownové, Polly Mejiaová.

Przybycienovi přátelé uvedli, že den před incidentem se s mladíkem viděli, mluvili o vraždě. Další z jeho kamarádů sdělil policii, že Przybycien mu o dívčině plánované sebevraždě napsal: „Nejdřív se zeptal, co má dělat, když ví, že se jeho kamarádka chce zabít, řekl jsem mu, ať jí to vymluví.“

Za pár týdnů se mladík k tématu vrátil. „Pomáhat lidem zabít se? To by bylo super,“ stálo v další zprávě, která pokračovala: „Ne vážně, já jí pomůžu, opravdu, všechno je naplánované, uděláme to tak za týden dva.“


Případ není ojedinělý, před pár týdny byla odsouzená za nabádání k vraždě Michelle Carterová. Kromě vraždy byl Przybycien ještě obviněn z držení dětské pornografie, kterou policie objevila v jeho mobilu.

debilek-carmin ( 24. srpna 2017 22:31 )

pí.čusi

pochcanycarmin ( 24. srpna 2017 20:39 )

Pedofil Sání byl během Paroubkovy vlády propuštěn z vazby přímo ministrem vnitra. ČSSD drží nad námi, socanskými pedofily, ochrannou ruku.

moiaza ( 24. srpna 2017 19:09 )

Nebyla to zrůda. Byl to jen výplod dementní společnosti. Nakrmení virtuálním světem počítačů, tabletů a jiných zdrojů vymývaní mozků. Jsou toho všeho úplně mimo a nedokáži vést smysluplný život. Nemají mozky. Jsou to v podstatě počítačové monstra bez mozků.

Zobrazit celou diskusi