Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Drsná potyčka uprchlíků s policií: Migranti vzali do rukou kamení i zápalné lahve

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, deb - 
24. srpna 2017
12:29

Italská policie se ve čtvrtek ráno střetla se zhruba stovkou uprchlíků na římském náměstí Piazza Indipendenza. Uprchlíci na policisty házeli kamení a zápalné lahve a používali pepřový sprej. Policisté v helmách, s protiúderovými štíty a obušky proti nim nasadili vodní děla, napsal deník Corriere della Sera. Dvě osoby byly zatčeny. Lékaři bez hranic informovali, že ošetřili šest osob.

Uprchlíci, převážně azylanti z Eritreje a Somálska, se v parku uprostřed náměstí utábořili poté, co byli před čtyřmi dny vypovězeni z nedaleké budovy, kterou okupovali od roku 2013.

Policie nutnost zásahu obhajuje tím, že uprchlíci ve středu odmítli alternativní ubytování, které jim město nabídlo. Policisté se také dozvěděli, že migranti na náměstí obklopeném obytnými budovami mají zápalné a tlakové lahve.

Náměstí Piazza Indipendenza se nachází jen několik bloků od hlavního římského nádraží. Úřady řešily situaci na náměstí čtyři dny. V sobotu na něm přebývalo zhruba 800 lidí. Mnohým z nich bylo nalezeno ubytování.

VIDEO: Policisté v helmách, s protiúderovými štíty a obušky proti uprchlíkům nasadili vodní děla

Zbytek uprchlíků byl ve čtvrtek nakonec rozprášen, zmizeli v ulicích poblíž nádraží. Náměstí je uzavřeno a hlídají jej pořádkové síly.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

XLADI ( 24. srpna 2017 13:35 )

Od roku 2013 je dostávají z baráku který načerno obsadili a teď když je měli na planině, tak je 4 dny dostávali pryč. Ještě před takovými 30 lety by s nimi udělali krátký proces, zmlátili je na 1 hromadu a poslali tam odkud přišli.

santikxauz ( 24. srpna 2017 13:25 )

Integrace pokračuje.

ivoadler ( 24. srpna 2017 12:43 )

Tak vypadá multi kulti společnost.

Zobrazit celou diskusi