Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bezhlavá novinářka z ponorky nebyla první obětí? Policie otevřela 30 let starý případ

Autor: bud - 
23. srpna 2017
22:10

Vyšetřování záhadného úmrtí švédské novinářky Kim Wallové (†30) nabírá na obrátkách. Policie dokonce v této souvislosti znovu otevřela více než 30 let starý případ. V roce 1986 japonská dívka Toyonaga (†22) při své cestě severní Evropou za neznámých okolností zemřela. S největší pravděpodobností byla zavražděna, části jejího těla byly tehdy po 25 dnech nalezeny v kodaňském kanálu. 

Policie zatím nijak konkrétně neuvedla, jak by, kromě jisté podobnosti, mohly oba případy souviset. Amatérský konstruktér Peter Madsen (46), který je ze zabití novinářky Wallové podezříván, měl v době smrti Japonky pouhých 15 let. Vrah se tehdy nenašel.

„Zaznamenali jsme případ z roku 1986, při kterém bylo nalezeno torzo japonské turistky. Případ nyní prověřujeme,“ řekl policista Jens Moeller Jensen s tím, že dolní část těla Japonky tehdy plavala v plastové tašce.

Vyšetřování úmrtí novinářky zatím ukázalo, že krev nalezená v ponorce konstruktéra patří Kim Wallové. Již v úterý policie uvedla, že od jejího těla byly úmyslně odděleny ruce, nohy a hlava. Tělo našel na pláži na kodaňském ostrově Amager cyklista.

Novinářka byla naposledy spatřena 10. srpna, kdy nastoupila do Madsenovy ponorky, o níž psala reportáž. Amatérský konstruktér nejprve tvrdil, že Wallová sice na jeho plavidle byla, ale vystoupila z něj. Ponorka později ztroskotala, Madsen se zachránil a Wallová byla od té doby nezvěstná. Madsen byl již dříve zatčen a nyní čelí podezření z neúmyslného zabití třicetileté reportérky.

 

Lucio1 ( 24. srpna 2017 21:15 )

Neúmyslné zabití? Zohavené tělo s šutrem aby šlo lépe ke dnu, to je dobrý..

kardinal25 ( 24. srpna 2017 11:58 )

dyt von pude do fesackyho lochu o jakym nam se ani nezda. Je to stejny jak v Norsku, luxusni domecky, cerstav tepla strava celodenni vychazky. jemu je jedno esli zustane na svobode nebo v lochu pac v lochu by to mel jeste snazsi a nemusel se o nic starat

Patres ( 24. srpna 2017 09:05 )

 Proste si s ni chtel Kapitan v ponorce zasoulozit a ona na to vazne nemela naladu, protoze tam prece byla za jinym ucelem byla to prece prof.novinarka, tak kapitanu zdelila, ze hned jak se vynori, ze ho uda za pokus o znasilneni. No a tu si nahle kapitan vybavil dobu zkracovani a bylo..

europa ( 24. srpna 2017 08:43 )

Neúmyslné zabití? To jí jako neúmyslně odřezal hlavu, nohy a ruce? Neúmyslně trup zatížil kamenem? Neúmyslně potopil ponorku? Fakt úsměvné.

ellenic ( 24. srpna 2017 07:42 )

Je to celé zmatené, údajně zahynula při nehodě v ponorce, ale co se tam stalo když nalezli torzo jejího těla bez hlavy a končetin. Pokud se stala nehoda, tak měl vyrozumět Policii a ne ještě znetvořit tělo ženy a lhát . Trup byl zatížený kovovým předmětem, aby klesl ke dnu. Ta mladá žena dělala svoji práci a přišla o život. Kdo ví, co se vlastně na té ponorce stalo. Hlavně, že po své vlastní záchraně si pochvaloval , že je na živu.

Zobrazit celou diskusi