Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ve Francii najel do dvou zastávek psychotik. V autě měl knížku o islámu

Autor: bru/ČTK - 
22. srpna 2017
12:16

Řidič, který v pondělí v jihofrancouzské Marseilli najel do dvou zastávek, přičemž zabil jednu ženu a jednoho muže zranil, je podle psychiatrického vyšetření „pravděpodobně v psychotickém stavu“. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na prokuraturu.

Třicátník při výslechu přiznal, že tři dny před incidentem ukradl v Marseilli dodávku, jíž v pondělí srazil dvě osoby u autobusových zastávek ve dvou různých čtvrtích města. „Čin, který s pomocí vozu spáchal, ovšem nijak nevysvětlil,“ řekl dnes agentuře AFP prokurátor Xavier Tarabeux.

Psychiatrické vyšetření podezřelého odhalilo, že se nachází v „psychotickém stavu“, a došlo k závěru, že muž i v tomto stavu může zůstat ve vazbě.

Ve voze byla mimo korespondence s psychiatrickou klinikou nalezena „filozofická kniha a kniha s velmi obecnými informacemi o islámu. Spravedlnost všechny okolnosti zváží, ale soudě podle jeho dosavadního života se nedá říci, že by šlo o někoho, kdo by měl sklon k páchání teroristických činů,“ řekl dále prokurátor.

Na sklonku roku 2015 byl muž odsouzen ke třem letům vězení – z toho dva roky podmíněně – za krádež a pokus za krádež s přitěžujícími okolnostmi, uvedl Tarabeux. Z vězení byl propuštěn 17. května a posléze byl hospitalizován na psychiatrii.

Psychiatrický posudek z listopadu 2015 konstatoval, že muž „se nenachází v nebezpečném stavu“, informoval dále prokurátor.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lug70 ( 22. srpna 2017 13:27 )

Lžou všechny naše mainstreamová média. Propaganda dělá všechno proto, jen aby se nemuselo přiznat, že původcem teroristických útoků je islámská ideologie

pp10 ( 22. srpna 2017 12:49 )

No tak leze to z Vas jako z chlupate deky ........ a kde je foto a jmeno toho ridice????

Zobrazit celou diskusi