Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

První dáma zmlátila elektrickou šňůrou sexy modelku. Dostala imunitu

Autor: ČTK - 
20. srpna 2017
16:20

Manželka zimbabwského prezidenta Roberta Mugabeho se v neděli vrátila z Jihoafrické republiky do Zimbabwe i přes podezření, že v jednom johannesburském luxusním hotelu napadla mladou ženu. Případ vyvolal mezi oběma zeměmi napětí.

Zimbabwská státní televize ZBC odvysílala záběry z letiště v Harare, na kterých se Grace Mugabeová zdraví s vládními a armádními činiteli poté, co se svým manželem přicestovala ze summitu jihoafrických zemí v Pretorii.

Jihoafrická policie z obav, že se Mugabeová pokusí odjet, vyhlásila pohotovost na hraničních přechodech. Nicméně ministr zahraničí Maite Nkoana-Mashabane jí udělil diplomatickou imunitu. „Tímto uznávám imunitu a výsady první dámy Republiky Zimbabwe Grace Mugabeové,“ uvádí se ve v neděli zveřejněném prohlášení ministerstva zahraničí, které však nese sobotní datum.

Dvaapadesátiletá první dáma Zimbabwe čelí obvinění, že minulý týden v hotelu v johannesburské luxusní čtvrti Sandton napadla elektrickým kabelem dvacetiletou modelku Gabriellu Engelsovou a poranila ji na hlavě. Incident se prý odehrál v době, kdy Engelsová ještě se dvěma lidmi čekala v hotelovém apartmá na schůzku s jedním z Mugabeho synů.

Grace Mugabeová je známá vznětlivou povahou a láskou k nakupování. Objevují se nicméně i dohady, zda se v čele Zimbabwe nesnaží nahradit svého 93letého manžela. Nedávno se nechala slyšet, že zimbabwská vládnoucí strana by měla obnovit ustanovení ve svých stanovách, podle kterého by jedním z místopředsedů strany měla být žena. Vyzvala také svého manžela, aby jmenoval svého nástupce.

 

VIDEO: Takto vypadá festival v Africké poušti

villon ( 20. srpna 2017 21:14 )

Synátoři si ji pozvali, tak měla dát po hubě jim. Tohle je klasycká ukázka arogantního zneužití moci.

villon ( 20. srpna 2017 21:12 )

Mugabe je odpornej komunistiskej diktátor.

1917 ( 20. srpna 2017 18:10 )

Opice zůstane opicí i když si bude hrát na dámu!!!!!!!

majojo ( 20. srpna 2017 18:04 )

Dáma? Lůza z e slumu je to! Ona se chová "etnicky" správně a doma ji ještě pochválej. Být jejím manželem pošlu ji na léčení, jinak nejsem prezident, ale diktátor.

Zobrazit celou diskusi