Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Desítky Čechů čekají už 32 hodin v Egyptě na odlet. Travel Service měl tři poruchy

Autor: jer, ČTK - 
20. srpna 2017
22:15

V egyptské Hurghadě uvízly kvůli poruše letadla společnosti Travel Service desítky klientů cestovní kanceláře Fischer. Odlétat měli v sobotu odpoledne, v neděli odpoledne však stále byli v egyptském hotelu. Někteří z nich si stěžovali na špatnou komunikaci ze strany cestovní kanceláře Fischer. Její mluvčí Jan Bezděk řekl, že delegáti klientům poskytují maximum informací, o dalším postupu ale musí rozhodnout společnost Travel Service. Letecký dopravce poslal v noci do Hurghady tým techniků, kteří pracují na opravě.

Letadlo mělo z Hurghady odlétat v sobotu ve 14:35 do Bratislavy. „Po prvním hlášení závady jsme seděli v letadle asi tři hodiny, než přišli technici. Poté letadlo odrolovalo, ale závada se ohlásila zase. Byli jsme proto vpuštěni zpět do letištní haly, dostali jsme pití a kousek bábovky,“ řekl jeden z turistů Jiří Polášek. Znovu se lidé do letadla prý dostali až večer, ale problém se objevil opět, a tak byli po půlnoci odvezeni do hotelu.

„Jde o problém s letadlem, který ale řeší Travel Service. Turisté jsou nyní na hotelu, mají zajištěnu stravu all inclusive a je o ně postaráno,“ řekl Bezděk. Mluvčí Travel Service Vladimíra Dufková v neděli odpoledne sdělila, že v noci do Egypta odletěl tým techniků s náhradními díly. „Teď probíhají opravy a testy,“ podotkla.

Polášek si stěžuje, že turisté nemají dostatek informací. Nejprve byl podle něho odlet posunut na nedělních 09:00, posléze na 12:30, pak 17:00 a poslední čas je 23:00.

TÝKÁ SE TENTO PŘÍPAD PRÁVĚ VÁS? NAPIŠTE NÁM NEBO POŠLETE FOTOGRAFIE NA TIP@BLESK.CZ

„Neměl bych problém s tím, kdyby řekli, že tu budeme dva dny a potom letíme. Ale tohle odsouvání se nám nelíbí,“ řekl. Někteří lidé se navíc podle něho už bojí znovu do stejného letadla nastoupit. „Naši delegáti jsou s klienty ve spojení a snaží se je o vývoji informovat. Vše ale záleží na tom, kdy bude moci letadlo do vzduchu a o tom musí rozhodnout letecká společnost,“ dodal Bezděk. Zatím nemá od Travel Service informaci, kdy bude letadlo schopné odletět.

Travel Service patří do skupiny Unimex Group, necelý poloviční podíl v dopravci drží čínská investiční společnost CEFC. Loni společnost přepravila téměř 6,3 milionu cestujících. Firma na trhu působí od roku 1997. Je lídrem v charterové dopravě v ČR, na Slovensku a v Maďarsku, významný podíl trhu má v Polsku. Zároveň je spolumajitelem Českých aerolinií, ve kterých drží 34procentní podíl.

Letadlo mělo technické potíže, pilot s ním dokázal přistát na dálnici mezi auty

Jak žádat aerolinky o odškodnění a na co si dát pozor? Čtěte ZDE

Jamianova ( 21. srpna 2017 02:42 )

 Hele... My letíme vždy s tou samou Ck... Už léta... Jsme vždy maxim spokojeni... A ta cestovka léta jen s TRAVEL servis... Tak co jako mám udělat? Z SK létají z TRAVEL servis a mají bageta a pití... Z Prahy máme jen vodu... A co se jako mám....? Letadlo se může pokazit i u jiný společnosti..

Jamianova ( 21. srpna 2017 02:38 )

 Letěli jsme s TRAVEL servis 6x. Vždy bez potíží... Vždy let do 3h. R. 2015-piti dle omezeného výběru +bageta, 2016 - absolutně nic k pití ani k jídlu... R. 2017- jenom rozlévana voda 150ml na poptávku... Jinak jsme si všechno kupovali za šílene peníze.... Cca kafe 60,male plech. Pivo 60, džus 500ml - 60, bílé víno do 200ml - 100-120kc, bageta 100-120kc, sendvič 110-120kc, orisky-buraky 60kc...sak jo... Dáš... Protoze máš hlad a řízen... Hlavně, že aspoň něco prodávají... Do Turecka a Bulharska jsme si koupili i Malbora levný v letadle... Do Řecka už neprodávají v letadle... Jinak jsme letěli téměř vždy načas... Jen z Turecka meskali to 50min. Zatím dobrý... Když koukám na ty zpoždění a my si do letadla nikdy nebereme ani mikiny ani kecky, ponožky ani dlouhé kalhoty.. Protože nám je vždy v letadle teplo... Jsme oblečení nálet o...asi už budu příbalovat obléká pro případ kynuti na letišti... Brrrr

egyptanka ( 20. srpna 2017 21:23 )

Desítky blbých Čechů. K tomu není co dodat.

verca21 ( 20. srpna 2017 19:57 )

No nedávno jsme s touto leteckou společností po dlouhé době také letěli. Velmi nemilé překvápko byl váhový limit 15kg. To když jedete na delší dovču, tak to je mazec. Hrůza. Takže se vracíme k německým CK, když ty naše CK lítají jen s touto společností.

AlesN ( 20. srpna 2017 18:08 )

Není na světě horší letecké společnosti... bohužel spořiví Češi se neptají, čím poletí a ještě spořivější české cestovky neumí nabídnout alternativu. Jen jednou jsme s nimi letěli a celou dovolenou dokázala pokazit jedna naprosto blbá letuška, co si hrála na královnu nebe, neb na otázku, jestli nám udělá kafe odpověděla, že má uzavřenou kasu, že už se jí nechce, btw. to bylo 2 hodiny před příletem!!... o maximálním limitu zavazadel 15 kg!!! a špatné kvalitě leteckého parku ani nemluvě, už jsme chtěli být co nejdříve na zemi, jak se to klepalo... hnusné. Proto od té doby jedině s německými CK, škoda, že naše CK neumí zprostředkovat let i s jinými... využili bychom je radši. A.N.

Zobrazit celou diskusi