Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Aby ochránil syna, udělal ze sebe štít. Při teroru v Barceloně zemřel i Bruno

Autor: Mii - 
19. srpna 2017
05:00

Bruno Gulotta (†35) byl se svojí ženou Martinou (28) a jejich dvěma malými dětmi v Barceloně na dovolené. Když ve čtvrtek v podvečer vyrazil na procházku do Las Ramblas, ocitl se s nimi přímo v centru útoku. Místo paniky ale duchaplně zakročil a skrčením ze sebe udělal lidský štít, kterým ochránil svého staršího potomka. Na místě zemřel. Jeho rodina díky jeho oběti přežila bez zranění, píše britský web Mirror.

Marketingový expert Bruno Gulotta byl mezi prvními oběťmi, které španělská policie spolehlivě identifikovala. Podařilo se jí to i díky tomu, že zvěsti o jeho hrdinském činu se začaly rychle šířit.

Bruno, držící za ruku svého malého syna, byl uprostřed Las Ramblas, když se proti němu plnou rychlostí začala řítit dodávka. Jeho žena Martina, která držela v náručí jejich druhé dítě, stála opodál. Před dodávkou tak stačila bezpečně uskočit. Bruno ale nemohl, a bylo mu jasné, že pokud nezakročí, zemřou se synem oba dva. Skrčil se a udělal se sebe štít, kterým svého potomka ochránil. Pohltil totiž celou sílu útoku.

Zpravodajský server Il Fatto Quotidiano o události informuje trochu odlišně. Podle něj staršího syna zachránila Martina. Když prý viděla, že se na ně řítí dodávka, strhla ho k sobě.

Video  Drastické záběry z Barcelony: Na zemi leží zranění i mrtví lidé.  - https://twitter.com/LauraLoomer/status/898214133581172738
Video se připravuje ...

Jisté ale je, že Martina se svými dětmi byla svědkem toho, jak Bruno se zakrvácenou hlavou a zlomenýma nohama na zemi umírá. La Stampa píše, že z toho byla tak v šoku, že jediné, co v telefonátu do Itálie byla schopna říci, bylo „Bruno je pryč“.

Kolegové uctili památku

Bruno pracoval jako marketingový expert ve společnosti Tom’s Hardware v severní Itálii. Jeho kolegové za něj v pátek drželi minutu ticha. „Bohužel jsme během čtvrtečních nešťastných událostí ztratili přítele a jednoho z nejlepších lidí, co jsem kdy potkal,“ napsal Brunův šéf na Facebook.

Šéf také slíbil, že Brunově rodině pomůže. Podle něj je hrozné, že malá Aria, které je sedm měsíců, nikdy nepozná svého otce. „Všichni, kteří s Brunem komunikovali, ať už to byli dodavatelé nebo zákazníci, byli překvapení jeho laskavostí a profesionalitou. Měl neobvyklý dar,“ dodal.

Barcelonský útok si vyžádal nejméně 14 mrtvých a přes 130 zraněných. Podle dosavadních informací mezi nimi nejsou žádní Češi, i když i oni byli na místě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gabreta ( 19. srpna 2017 13:14 )

Jestli to není třeba dobrý na to, aby se lidi naštvali a jednou po vždycky ty Bruselský zmetky vykopali z jejich teplých míst!! A ono k tomu jednou dojde!

naidka ( 19. srpna 2017 09:00 )

Španělé nechtěli normální turisty, tak teď mají ty nenormální.

snehulak ( 19. srpna 2017 07:36 )

Půjdeme statečně proti zbabělým islámským teroristům s hymnou EU na rtech hrdě padneme a tak uchráníme svou humanitní demokracii, ČR a EU.

provokaterka ( 19. srpna 2017 07:32 )

Již delší dobu se mluví,že s migranty přichází teroristi,takže kdo podporuje migraci,podporuje současně i terorismus.

Zobrazit celou diskusi