Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Většina států věří víc Putinovi než Trumpovi. Je podle nich prospěšnější pro svět

Autor: ČTK, ula - 
17. srpna 2017
07:45

Vladimir Putin je v zemích mnoha amerických spojenců považován za důvěryhodnějšího politika než Donald Trump. Vyplývá to ze srovnání popularity ruského a amerického prezidenta v několika členských státech NATO, v Japonsku, Jižní Koreji a v desítkách dalších zemí. Česká republika do průzkumu zařazena nebyla.

V průzkumu agentury Pew Research Center nedopadl žádný z obou politiků nijak slavně. Trump ale podle agentury AP zaznamenal nečekanou výši nedůvěry i v zemích, které ve Spojených státech vidí těsného spojence a ochránce. V Řecku, Německu, Turecku, Maďarsku, Francii, Itálii a Španělsku lidé věří, že Putin je pro světovou politiku prospěšnější.

V Británii, Kanadě, Nizozemsku a Polsku má naopak větší prestiž Trump, vyplývá z průzkumu. Větší důvěru v amerického než ruského prezidenta mají i lidé v Austrálii, na Filipínách a v Izraeli.

Co řekl o Putinovi a Trumpovi prezident Miloš Zeman?


Průzkum: Prestiž obou je celkově nízká

Prestiž obou prezidentů je celkově ale nízká. V ruského prezidenta například nemá důvěru 60 procent dotázaných, přičemž slabou podporu má Putin hlavně v evropských zemích. Největší důvěru ve srovnání s Trumpem má Putin v Německu a v Řecku, kde amerického prezidenta poráží o 14, respektive 31 procentních bodů.

Největší podpoře v globálním měřítku se americký prezident podle průzkumu těší v Izraeli, Polsku a v Nigérii. Občané židovského státu chovají v Trumpa o téměř 30 procent větší důvěru než v ruského prezidenta.



Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 17. srpna 2017 10:32 )

Putin je určitě prospěšnější humanitárním bombardováním civilistů po celém světě.

Zobrazit celou diskusi