Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ozbrojenci začali pálit v nemocnici: Zabili nejméně sedm lidí

Autor: ČTK, ula - 
17. srpna 2017
06:51

Do jedné z největších guatemalských nemocnic ve středu vtrhla skupina ozbrojenců a spustila palbu z útočných pušek. Cílem útoku bylo osvobodit uvězněného člena jejich gangu, který zde byl na lékařské prohlídce. Nejméně sedm lidí bylo zabito, 12 raněno, pět členů gangu bylo zatčeno. Informovala o tom agentura AP s odkazem na policii a zaměstnance nemocnice.

„Anderson Daniel Cabrera z gangu Mara Salvatrucha měl podstoupit v nemocnici lékařskou prohlídku,“ sdělil novinářům policejní mluvčí Jorge Aguilar. „Pravděpodobně jej chtěli osvobodit. Máme za to, že je vůdcem jedné buňky gangu,“ dodal.

Cabreru do nemocnice přivezla na základě soudního příkazu tříčlenná stráž. Dva muži z eskorty figurují mezi mrtvými, jeden je raněný, oznámila vězeňská služba.

Policie zatkla pět ze sedmi útočníků, ale 29letému Cabrerovi se podařilo utéci. Mezi dalšími oběťmi jsou tři členové ostrahy a vrátný, napsala agentura AP.

Kaluže krve na chodbách

Z nemocnice byli evakuováni pacienti o berlích a na invalidních vozících, zatímco policisté prohledávali zařízení pokoj po pokoji a pátrali po ostatních útočnících. Na podlaze nemocničních chodeb byly kaluže krve, stěny byly posety dírami po kulkách, popsal agentuře Reuters situaci očitý svědek.

„Slyšeli jsme hodně výstřelů,“ uvedla Astrid Villarotová, která byla v nemocnici se synem. „Byla jsem na pohotovosti, když mě zbloudilá kulka zasáhla do nohy. Viděla jsem muže, který měl střelnou ránu v obličeji. Bylo to hrozné,“ uzavírá.
Slumy středoamerické Guatemaly - a obdobně Salvadoru a Hondurasu - sužuje násilí organizovaných zločineckých skupin, zejména ze strany mocného gangu Mara Salvatrucha a konkurenčního uskupení Calle 18.

VIDEO: Krvavý útok v Egyptě, jehož obětí se stala i Češka

Video  Krvavý útok v Egyptě: Mrtvé Němky a zraněná Češka  - Twitter, Reuters a Hudba: Streets of Cairo, Studio Fontána, spol. s r.o.
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

villon ( 17. srpna 2017 21:00 )

Jeden z mála útoků, kterej nemá na svědomí aláhova sekta.

Zobrazit celou diskusi