Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž s hřebíkem v srdci odřídil 20 kilometrů. Přežil díky mezeře o tloušťce papíru

Autor: pet - 
16. srpna 2017
11:50

Muž si při stavbě krbu vstřelil nechtěně do srdce hřebík hřebíkovou pistolí. Poté ještě odřídil skoro 20 kilometrů do nemocnice. Od smrti ho dělilo štěstí a mezera o tloušťce jednoho listu papíru. O případu informoval britský web Daily Mail.

Doug Bergson (52) stavěl ve svém domě v Marinette ve státě Wisconsin (USA) krbovou římsu. „Držel jsem pistoli v místě, které bylo téměř nemožné prostřelit. Když jsem zmáčkl spoušť pistole, hřebík se o římsu odrazil a trefil mě,“ řekl Doug.

Muž si však vůbec neuvědomoval vážnost svého zranění do doby, než se šel očistit. „Myslel jsem si, že mě to jen pořezalo, pak jsem začal cítit na prsou bolest, podíval jsem se dolů a řekl si, že to není vůbec dobré.“

Protože Doug věděl, že si hřebík sám nevyndá, nasedl hned do auta a odjel na ambulanci do Bay Area Medical Center, které je vzdálené skoro 20 kilometrů. Kolem třináctého kilometru začala být bolest téměř nesnesitelná. „Musel jsem mít hřebík v srdci, protože mi tam škubalo,“ řekl zraněný muž.

Hřebík, který si muž vstřelil do srdce. Hřebík, který si muž vstřelil do srdce. | DailyMail

Po příjezdu do nemocnice ho ihned obklopil personál, který ho položil na záda. Muž stihl ještě napsat ženě, že je v nemocnici. Manželka přijela téměř okamžitě a při pohledu na manžela omdlela.

Po základních testech a dávce silného tetanu Douga převezli jinam, do Bay Care Aurora Medical Center v Green Bay. Tady mu následně při operaci otevřeli srdce. Po hodině a půl dlouhém zákroku doktor Alexander Roitstein nakonec sdělil, že měl muž neskutečné štěstí.

VIDEO: Kardiolog hovoří o selhání srdce

Mezera o tloušťce papíru

„Hřebík se nacházel tři milimetry od hlavní tepny, a kdyby se muž naklonil nebo měl srdce v jiné fázi srdečního cyklu, měli bychom na stole úplně odlišnou situaci,“ poznamenal chirurg.

Doug přiblížil, že se nesnažil hřebík vytáhnout, protože si vzpomněl na už zesnulého dobrodruha Steva Irwina, kterému rejnok probodl srdce v průběhu natáčení a on se snažil trn ze srdce vytáhnout.

„Měl jsem štěstí, podle chirurga mě dělila od smrti mezera o tloušťce listu papíru,“ řekl veselý Doug.

Muž se cítí měsíc a půl po operaci skoro zdravě. V prvních dnech po operaci však musel být velmi opatrný. Nehoda si vyžádala otevření hrudníku, a pokud by se roztrhly stehy, situace by byla dvakrát horší.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi