Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hra na četníky a zloděje skončila tragédií. Hoch (10) omylem zastřelil bratra (†14)

Hra na četníky a zloděje skončila tragédií. Hoch (10) omylem zastřelil bratra (†14). (Ilustrační foto)
Hra na četníky a zloděje skončila tragédií. Hoch (10) omylem zastřelil bratra (†14). (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: Darina Jíchová - 
10. srpna 2017
19:40

Dětskou hru přerušila ve Wisconsinu tragédie. Dva bratři a jejich kamarád si zde hráli na četníky a zloděje. K zábavě si vypůjčili pušku patřící rodičům, ani jeden z hochů ovšem netušil, že je nabitá. Zjistili to, až když nejmladší chlapec (10) vystřelil z legrace na bratra (†14). Lékaři už nedokázali zasaženému hochovi pomoci.

V policejní zprávě stojí, že tragická nehoda se stala, když si tři chlapci ve věku 10, 12 a 14 let hráli s loveckou puškou. Mysleli si, že bez nábojů se jim nemůže nic stát a zbraň jim poslouží jako hračka. Netušili však, že jeden z nábojů zůstal v komoře.

Děti si hrály na četníky a zloděje, když desetiletý chlapec obrátil zbraň proti svému staršímu bratrovi (14). Nečekal, že pistole skutečně vystřelí. Rána bohužel zasáhla staršího chlapce v oblasti hrudníku, ten zemřel na místě.

Místní šerif uvedl, že zbraň patřila otci dětí a chlapci k ní měli volný přístup, nebylo to poprvé, co otcovu pušku využili při hře. Celý případ se vyšetřuje a žádná obvinění zatím nebyla vznesena.

Ve Spojených státech ročně na střelné zranění zemře 1300 dětí, z toho tvoří 82 % chlapci. Jedná se většinou o obdobné případy. Dítě najde zbraň jednoho z rodičů a náhodně zastřelí sebe nebo svého vrstevníka. Autority nabádají rodiče, aby zbraně lépe zabezpečovali.

Těmto úmrtím nebo zraněním by se dalo lehce předejít, postačilo by, kdyby rodiče více dbali na zajištění zbraní v místě, kde se vyskytují děti. Někdy nejde jen o náhodu, pokud dítě ví, kde se v domě zbraň nachází, mohlo by se ve chvílích emočního vypětí uchýlit k jejímu použití,“ uvedla ve své studii psycholožka Katherine Fowlerová.

Jak reagovat při útoku střelce? Policie představila nový videospot

Video  Jak reagovat při útoku střelce? Policie představila nový videospot  - Policie ČR - Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy
Video se připravuje ...

zdenek2 ( 10. srpna 2017 20:38 )

Tak puška, nebo pistole?

Zobrazit celou diskusi