Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V USA prý viděli Sněžného muže. Policie prosí: Nestřílejte, může být hodný

Autor: Mii - 
9. srpna 2017
14:10

Říkají mu Bigfoot nebo Sněžný muž. Velké zvíře podobné opici, které chodí po dvou nohách a je pokryté srstí, spatřila teď o víkendu v americké Severní Karolíně skupina nadšenců, kteří po něm pátrají. Jeho pohyb kolem lesa se jí podařilo zachytit na kameru. Místní policie ale varuje, ať lidé zachovají klid. Podle ní se nejspíš jedná o člověka oblečeného v kostýmu s pořádným smyslem pro humor.

Nadšenci Bigfoota spatřili v oblasti McDowell před 11. ráno. Nikdo nebyl zraněn, ale členové skupiny tvrdí, že když odcházeli, někdo na ně házel kamení. Ihned po incidentu začali věc řešit na facebookové stránce Bigfoot 911, která podobně naladěné lidi sdružuje.

Tým vedený Johnem Brunerem v oblasti rozséval po zemi světelné tyčky. Věří totiž, že dokážou přitáhnout Bigfootovu pozornost. Bruner vše popsal na Facebooku. Podle něj se v jednu chvíli začala jedna z tyčinek pohybovat, a když zpozorněl, všiml si, že ji drží velké chlupaté zvíře podobné opici. „Mělo černý obličej bez chlupů. Chlupy mělo všude jinde,“ popisoval Bruner na Facebooku.

Než ale skupina stačila něco udělat, zvíře uteklo. Přesto se podle Brunera jedná o nejlepší spatření Bigfoota, co kdy zažil. „Byl jsem schopný vidět ho celého… obličej, vlasy. Oči měl od sebe dál než člověk,“ vyprávěl Bruner pro deník Observer Sunday. Zároveň dodal, že minimálně na pět sekund navázali oční kontakt. Ke zvířeti se ale nevázal silný zápach, jak praví lidové legendy.

Policie: Hlavně nestřílet

Údajné spatření Bigfoota vyvolalo mezi obyvateli v Severní Karolíně velkou odezvu. Policie se proto rozhodla vydat varování, ať kdyby někdo postavu spatřil, tak na ní nestřílí.

„Pokud uvidíte Bigfoota, nestřílejte na něj prosím vás. S největší pravděpodobností jenom zraníte hodného člověka, který má moc velký smysl pro humor a dobrovolně se paří v kostýmu gorily, napsala policie na Facebook. Připojila k tomu i natočené video, ke kterému řekla, že jí nepřijde důvěryhodné.

Přesvědčivé důkazy neexistují

O existenci Bigfoota se spekuluje řadu desetiletí. Podle National Geographic pro ni svědčí řada nepřímých důkazů – svědectví lidí, rozmazané fotografie, záhadné stopy, existuje ale nedostatek přesvědčivého materiálu. Z toho důvodu jsou vědci spíše skeptičtí.

Nejčastěji je Bigfoot popisován jako 2 metry vysoký dvounohý hominid s dlouhými pažemi, jehož tělo pokrývá dlouhá srst. Někteří lidé se domnívají, že jde o dosud neobjevený živočišný druh, možná příbuzný Yettiho z Himalájí nebo australského Yowie. Objevily se také spekulace, že se jedná o potomka dávno vyhynulého obřího primáta Gigantopithecuse.

Skupina Bigfoot 911 se hledáním důkazů o jeho existenci zabývá. Od roku 2014, kdy vznikla, nasbírala 50 členů, kteří se potulují po lesích Severní Karolíny a pátrají. Severní Karolína totiž patří k místům s největším množství zaznamenaných pozorování Bigfoota.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sores ( 9. srpna 2017 17:03 )

Další z mnoha nesmyslů jako o marťanech!

Zobrazit celou diskusi