Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Po smrti obřího králíka mají United Airlines opět problém. Na palubě jim zemřel pes

Autor: ČTK, Mii - 
8. srpna 2017
17:20

Další kauzu řeší americká aerolinka United Airlines, která poslední měsíce plní novinové titulky po celém světě. Po surovém vyhození asijského doktora z letadla a úmrtí vzácného obrovského králíka zemřelo v jednom z jejích spojů další zvíře – pětiletý pes plemena Kavalír King Charles španěl.

Pes patřil rodině Rasmussenových, která cestovala z Houstonu do San Franciska. Letadlo jej naložilo do nákladního prostoru, kde pes jménem Lulu čekal na cílovou destinaci. Spoj ale měl dvouhodinové zpoždění, což pravděpodobně způsobilo, že Lulu zemřel.

Rodina se tak okamžitě obrátila na aerolinku s prosbou o vysvětlení. Zástupce United Airlines ale jen pro kanál Fox News sdělil, že věc vyšetří. „Velice nás mrzí, že Lulu zemřel. Rádi vám poskytneme veškerou možnou pomoc. Není správné, že během využívání našich služeb se zranilo nebo zemřelo zvíře. Věci se věnujeme a zjistíme, co se stalo,“ uvedl zástupce v prohlášení.

Smrt králíka je stále nejasná

Pravděpodobně nejvýraznější smrtí zvířete na palubě letadla United Airlines bylo úmrtí gigantického králíka Simona. Devadesát centimetrů měřící hlodavec putoval za novým majitelem, ale po příletu na chicagské letiště byl nalezen mrtvý.

Desetiměsíční Simon byl synem největšího králíka na světě, 1,3 metru měřícího Dariuse. Simonova majitelka jej nechala tři hodiny před odletem prohlédnout veterinářem, který konstatoval, že je zdravý.

Mnohem větší problém ale United Airlines měly s brutálním vyvedením doktora vietnamského původu Davida Dao z linky Chicago-Louisville. Společnost chtěla v kompletně zaplněném letounu na poslední chvíli dát přednost své posádce mimo službu, která druhý den opět nastupovala do práce.

Čtyři náhodně vybraní cestující kvůli tomu museli letadlo opustit. Jeden to ale odmítl, a tak aerolinka povolala ochranku a muže z letadla doslova vynesla. Přihlížející pasažér celou věc natočil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi