Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívkám z vesnice narůstají v pubertě penisy! Genetická vada mění dospívajícím v Karibiku pohlaví

Autor: shp - 
7. srpna 2017
19:55

Narodí se jako holčičky, ale namísto toho, aby jim narostla v pubertě ňadra, vyvine se jim penis. Takový je nelehký úděl některých dívek z dominikánské vesnice Salinas. Přezdívá se jim Guevedoces, což lze volně přeložit jako »ve 12 letech penis«.

Genetická porucha postihuje jednu z devadesáti dívek ve vesnici Salinas. Netradiční fenomén tzv. pseudohermafroditů zmapoval televizní pořad Countdown to Life – The Extraordinary Making of You (Odpočet k životu – výjimečná tvorba tebe) stanice BBC2. „Chodil jsem do školy a nosil sukni, ale nerad jsem se oblékal jako holka,“ řekl v pořadu Johnny (24).

Mladý muž se z dívky přeměnil v sedmi letech. „Kupovali mi holčičí hračky, ale já jsem si s nimi nikdy nehrál. Když jsem viděl skupinku kluků, šel jsem si hrát s nimi,“ pokračoval Johnny, který se narodil jako Felicity. „Když jsem proměnou prošel, konečně jsem byl šťastný,“ prohlašuje dnes Johnny. „Cítím se jako muž,“ dodal.

A proč se transformace vůbec děje? Některým dětem ze Salinas chybí enzym, který dává do chodu hormony. To, co se děje normálně v děloze, se zde děje v pubertě, kdy tělo začíná produkovat testosteron. Pak dochází k proměně pohlaví, která udivuje svět. Muži, kteří se jimi stali z dívek, pak mají normální sexuální život a mohou mít potomky.

Podívejte se na příběh transsexuálky Terezy:

Zobrazit celou diskusi