Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tuhle modelku (20) unesli v kufru a chtěli prodat na sex. Pustili ji, protože má dítě

Autor: simao, bk - 
6. srpna 2017
17:00

Pro vyzývavou fotku, při které neváhá odhalit ani své vnady, nejde tahle britská kráska daleko. Nyní však zažila peklo. Zdrogování a únos, šest dnů jí drželi na italském venkově. Její identitu nejprve italská policie tajila, britská média jsou však přesvědčena, že obětí je Chloe Ayling (20). Únosce jí měl nejprve chtít prodat na darknetu - na sex a za 300 tisíc eur. Propuštěna však prý byla poté, co se přišlo na to, že má již takřka dvouleté dítě. Bála se o život, říká nyní Chloe.

Děsivý případ únosu britské modelky (20) šokoval britskou i italskou veřejnost. Daily Mail, The Mirror a další britská média nyní píší o tom, že unesená žena byla Chloe Ayling (20), kráska populární mj. na Instagramu, kde má řadu vyzývavých fotek a přes 150 tisíc sledujících.

„Ztratila jsem vědomí a probrala se spoutaná v kufru auta“

Právě Chloe má být onou obětí Brita s polskými kořeny Lukasze Herby (30), který ji vylákal pod záminkou focení do italského města módy Milána a následně zdrogoval, nacpal spoutanou do kufru a unesl na farmu nedaleko Turína.

Tam ji měl Herba držet šest dní, než ji nakonec pustil. A ke svému činu se italské policii dokonce přiznal. „Procházela jsem děsivou zkušeností. Bála jsem se o svůj život. Sekundu po sekundě, minutu po minutě, hodinu po hodině,“ cituje nyní modelku Telegraph.

Popsala i samotný moment únosu, který se odehrál v Miláně, kam byla falešným fotografem vylákána. Přišel za ní prý muž v černých rukavicích, chytl ji zezadu za krk a druhou ruku jí dal přes ústa, aby nemohla křičet.

„Druhá osoba, která na sobě měla černou kuklu, mi dala injekci do pravého předloktí. Myslím, že jsem ztratila vědomí. Když jsem se probudila, měla jsem na sobě růžové body a ponožky. Uvědomila jsem si, že jsem v kufru auta - s pouty na rukách a kotnících a s lepící páskou přes ústa. Byla jsem uvnitř tašky a mohla jsem dýchat jen malou dírou,“ uvedla.

Britská modelka Chloe Ayling se měla stát obětí únosce v Itálii. Zdrogovali ji, nacpali do kufru a odvezli na odlehlý statek Britská modelka Chloe Ayling se měla stát obětí únosce v Itálii. Zdrogovali ji, nacpali do kufru a odvezli na odlehlý statek | Instagram / Chloe Ayling

Proč byla Chloe nakonec propuštěna? Dle Daily Mailu má celý případ spojitost s poněkud tajemnou organizací Black Death (Černá smrt). Právě ta v temné sféře internetu (tzv. darknetu) nabízí mj. dívky coby „zboží“ pro sexuální účely. jenže unesená žena nezapadala do kodexu této organizace. Má doma totiž dítě.

Obnaženou ji vystavili na darknet. S cenovkou na těle

Chloe Ayling přitom v prosinci 2015 porodila syna. Odvážným fotkám však vale nedala, fotí je dál. Matku takřka dvouletého dítěte zdrogoval Herba ketaminem, co bylo samo o sobě velmi nebezpečné.

„Bylo to velmi nebezpečné. Oběti byl injekcí podán ketamin, když byla unesena. Když jsou tyto látky vpraveny do těla lidmi, kteří na to nejsou experti, může to způsobit značné problémy. Za druhé: Byla zavřena uvnitř kufru a hodiny převážena uvnitř auta. Dokážete si představit, co by se mohlo stát, kdyby tato osoba trpěla např. astmatem,“ řekl k případu na tiskové konferenci milánský státní zástupce Paolo Storari. 

Policie nyní údajně pracuje s verzí, že měl Herba komplice právě z organizace Black Death. Na statku u Turína měla být Chloe připoutána k dřevěné komodě. Její fotografie se pak následně objevila právě na darknetu - za její sexuální služby požadovali únosci požadovali 300 tisíc eur (7,8 milionu korun). 

Lukasz Herba měl unést 20letou modelku: Zdrogoval ji, nacpal do tašky a z Milána odvezl na statek u Turína. Lukasz Herba měl unést 20letou modelku: Zdrogoval ji, nacpal do tašky a z Milána odvezl na statek u Turína. | Profimedia.cz

Mirroru se prý podařilo zjistit, jak nabízené fotografie ženy vypadaly. List uvádí, že modelka ležela na zemi a vypadala jako omámená. Na sobě měla sametový oblek a levé ňadro měla odhalené.

Na těle jí dokonce ležela cedulka, kde bylo uvedeno její jméno, rozměry poprsí, etnikum a místo únosu. Modelka se nyní stále nachází v Itálii, kde probíhá vyšetřování celého případu. V příštích dnech by měla odcestovat do Británie. 

Pokus o výkupné

Polák Herba byl zadržen, když modelku přivedl na britský konzulát v Miláně. Podle policie se k únosu sám přiznal. Poté, co zjistil, že je modelka matkou, kontaktoval prý její skutečnou modelingovou agenturu a požadoval výkupné. v hodnotě 50 tisíc liber. Agentura však zavolala italskou policii.

„Dívka byla unesena tady v Miláně 11. července. Přijela sem fotit a byla unesena velmi profesionálním způsobem a držena až do 17. července, kdy z nějakého důvodu byla únosová činnost přerušena. Na britský konzulát v Miláně byla doprovázena jedním z únosců. Dorazili jsme včas a mohli ho sledovat, když odjížděl. Zahájili jsme vyšetřování ohledně žádosti o výkupné a místa, kde byla držena. Odebrali jsme tam vzorky jejího DNA,“ cituje agentura Reuters Lorenza Bucossiho z milánské policie. Ta se následně zaměřila i na Herbovu e-mailovou komunikaci.

Znásilněna nebyla, říkají Italové

Právě italští vyšetřovatelé přitom spojují Herbu s gangem Černá smrt. Sousedé z britských ostrovů jej popisují jako osamělého muže, který nebyl ničím výrazný. Ve svém bytě nedaleko Birminghamu se prý navíc nikdy nezdržel na delší dobu. Kriminální skupina, jíž měl být polský Brit Herba členem, údajně vznikla již v roce 1994 a působí převážně ve východní Evropě.

Podle italských policejních zdrojů se skupina zaměřuje převážně na vraždy, únosy a prodej žen. O organizaci se toho však příliš mnoho neví. O důkazu její existence a spojitosti s tímto případem však má svědčit i leták, která policie našla na místě, kde unesenou Chloe drželi.

Spekulovalo se přitom, že ji měl Herba znásilnit. „Modelce se daří dobře. Neutrpěla žádný druh násilí, říká, že nebyla sexuálně napadena či znásilněna,“ uvedl dále k případu milánský policista Bucossi.

Rodinný přítel: Bylo to peklo

Glamour modelka Chloe, specializující se na eroticky laděné fotografie, přitom zažila i loni drama - během teroristického útoku v Paříži, kde se snaží také prorazit. Nacházela se tehdy na Champs-Elyséés, když na dvojici policistů zaútočil terorista.

Běžela do svého hotelu, který se nacházel nedaleko incidentu a volal své matce, že je v pořádku. Nyní si její rodina oddechla ještě více. „Bylo to peklo. Mysleli jsme, že ji už nikdy neuvidíme. Teď ji chceme jen dostat domů,“ řekl pro The Mirror přítel rodiny.

fotrpjotr ( 7. srpna 2017 00:41 )

Stejně nic jiného neumí,takže by na tom vydělala.

BobsTlaskac ( 6. srpna 2017 20:31 )

do ted po ni ani pes nesteknul, ted o ni vi celej svet. Perfektni reklama. Akorat to ten Polak asi odsere. Vsechno asi nevyslo podle planu. Vemte si tu koninu kdo by neco takovyho koupil za 6 mega. Za to by mel kurev na 3 zivoty a zcela legalne.

jany ( 6. srpna 2017 19:43 )

doted to prodaval jakoze modelka jela ftit oh divka nevinna. podle fotek a tech plastik (ktere prozdaruuji ze bud je doktor nesika, nebo ji je o 15 vic) to je mozna spis sexualni pracovnice ne?

Zobrazit celou diskusi