Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena v letadle nahlédla do SMSky spolucestujícího. Okamžitě ho zatkli

Autor: Darina Jíchová - 
5. srpna 2017
08:20

Nejmenovaná žena, učitelka mateřské školky v Seattlu, seděla v letadle a čekala na odlet, když se jen tak mimochodem podívala na displej telefonu dalšího cestujícího. Díky velké obrazovce smartphonu si byla schopná přečíst, co muž píše. Obsah zprávy ji šokoval.

„Je to neuvěřitelný příběh,“ řekl detektiv Nick Jourdenais, „zcela normální žena nasedne do letadla a najednou je svědkem něčeho, co ty děti mohlo poznamenat na celý život. Zachránila jim život.“ Žena cestovala ze Seattlu do San Jose, zprávu zahlédla na telefonu muže, který seděl před ní. Uvedla, že obsah komunikace se rychle stupňoval a znervózňoval ji, proto se rozhodla jednat.

„Muž používal velký font, proto dobře viděla, co píše. Když začal psát o dětech, rozhodla se pořídit si důkazy v té nejlepší možné kvalitě,“ uvedl detektiv Jourdenais. Vyfotila zprávy svým vlastním telefonem a spěšně upozornila personál letadla, který následně kontaktoval letištní divizi sanjoséské policie.

„Tahle mladá paní si jistě zaslouží uznání za svůj čin, bez ní a rychlé reakce policie, bychom násilníky nikdy nechytili,“ prohlásil seržant Brian Spears z oddělení, které se zabývá sexuálním násilím páchaným na dětech. Policie společně s agenty FBI zareagovali na toto oznámení a zadrželi Michaela Kellara (56).

Detektiv Jourdenais a agent O´Grady zadrženého předvedli k výslechu, Kellar svolil, aby vyšetřovatelé mohli prohledat jeho mobil. O zprávách obsahujících inkriminované informace řekl, že se nejedná o nic víc než o fantazii a hru.

Sanjoséská policie kontaktovala své kolegy v Seattlu, kterým se pomocí vyhledávacího programu podařilo zjistit adresu ženy Gail Burnworthové (50), se kterou Kellar komunikoval. Na místě zjistili, že jejich podezření je pravdivé. Realita dalece přesahovala jakoukoliv představivost.

Bunworthová pracovala jako paní na hlídání, díky tomu měla k dětem snadný přístup. V domě s ní byly přítomny dvě děti z Washingtonu ve věku 5 a 7 let a podle všech důkazů byly oběťmi sexuálního zneužívání. Pachatelkou byla právě Burnworthová.

Kellar byl uvězněn v krajské oblasti Santa Clara bez nároku na propuštění na kauci. Je obviněn z nabádání k trestnému činu zneužívání dítěte. Zatím nebylo prokázáno, zda se aktivně zločinu účastnil. Burnworthová je ve věznici ve Washingtonu. Násilnice čelí závažnějším obviněním než její partner, například obvinění ze znásilnění dítěte.

Detektiv Jourdenais řekl, že tento případ je důkazem toho, co všechno zmůže lidská obezřetnost. „Stále nabádáme lidi, říkáme jim: pokud jste něco viděli, ohlaste to. Jsme rádi, že si to žena nenechala pro sebe, očividně ji k tomu vedlo i její zaměstnání. Je to učitelka, opatrovnice a ochránkyně dětí. Společnost by o jejím statečném činu měla vědět.“

arne100 ( 5. srpna 2017 18:51 )

Carmin ty to víš nejlépe co by estebák kdo je zločinec a kdo ne.Vždyť jsi byl mezi nimi za totality tak se nerozčiluj

kardinal25 ( 5. srpna 2017 18:45 )

se vsadim ze ta pani praskacka mohla byt pekna pi.ca. Buh o co se jednalo... kdyz to nemuzou ani popsat.... nejspis nejaka pi.covina

tgbg ( 5. srpna 2017 18:45 )

Paní z USA byla velice pohotová a šikovná. To by ignorantský a vlastizrádný komunista nikdy neudělal. Zrůdný komunistický režim do Československa pozval ruské okupanty, kteří prováděli na občanech Československa genocidu srovnatelnou s fašizmem.

nika70 ( 5. srpna 2017 15:35 )

Strašně blbě napsanej článek. Vlastně jen čtení mezi řádky, nic konkrétního...

sores ( 5. srpna 2017 11:43 )

Lidi co przní dětičky okamžitě bez soudu zabíjet. Nemají s lidmi nic společného, jsou to bestie v lidské podobě, nic víc!!!

Zobrazit celou diskusi